Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Mafie Brno loví v bílých rukavičkách, už devátý rok po sobě

Jaké je to stát se na chvíli vrahem a zároveň hledanou obětí? A při tom si nezašpinit ruce ani se reálně neobávat o svůj život? Organizace Mafie Brno letos rozjíždí již devátý ročník stejnojmenné recesní hry. Nevšední, časově nenáročná soutěž probíhá na pozadí běžného života, zároveň však prověří Vaši odvahu, bdělost a strategii.

Principem hry je stát se co nejúspěšnějším lovcem a zároveň se nechat ulovit. Avizovaný lov není nijak násilnou akcí. Loví se gentlemenaksým způsobem, doslova v bílých rukavičkách.

Do hry se může zapojit každý, kdo dosáhl věku 15 let a dokončil základní školu, v období akce se vyskytuje pravidelně na území Brna a ctí mafiánskou etiku jednání v rukavičkách. Na webu si pak hráč musí zaregistrovat svoji hráčskou kartu. Hra začíná zmiňovaným Úvodním srazem, zde hráč obdrží kartu své první oběti. Následující den ve 4:44 začíná lov.

Podle karty své oběti se jí hráč snaží vypátrat a následně ulovit. Lov se provádí pravou rukou v bílé rukavici . Zároveň se oběť může útoku bránit levou rukou v bílé rukavici. Rukavičku lze použít bezprostředně před lovem a před bráněním.  Jakákoliv forma násilí je ve hře striktně zakázána.

Hra je ukončena organizátory, kteří toto rozhodnutí zveřejní na webu, zpravidla hra trvá cca 5 týdnů, poté následuje afterparty a vyhodnocení nejúspěšnějších lovců, vyhlášení výsledků a předání ocenění. „Hru dokreslují doprovodné akce, jako jsou larpy, promítání tematických filmů nebo večery s deskovými hrami, tzv. Intermezza," doplnila jedna z organizátorek Mafie Žaneta Krásná.

Letošní ročník bude zahájen úvodním srazem 15. března v podvečerních hodinách v prostoru Ústavu soudního lékařství. Registrace do hry končí tuto sobotu 11. března.

Tisková zpráva

Štítky Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mafie Brno loví v bílých rukavičkách, už devátý rok po sobě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.