Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Brno dá na sport a volný čas mládeže šedesát milionů, podpoří šest stovek organizací a spolků

Téměř 60 milionů korun dá letos Brno na sport a volný čas mládeže. Schválili to dnes zastupitelé. Oproti loňskému roku město dotace o milion zvýšilo. Peníze dostane 600 spolků a organizací.

 

Většinu peněz dostanou sportovní kluby, které si rozdělí skoro 50 milionů korun. Městu jich poslalo žádost skoro 400. Peníze poslouží mládežnickému fotbalu, futsalu, tenisu, hokeji, basketbalu, ale půjdou i na atletiku, judo, krasobruslení, bojové sporty a další odvětví. "Dotace jsou provozního charakteru a kluby je použijí na činnost," doplnil primátorův náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL).

Zbylých deset milionů si rozdělí spolky pro volný čas dětí a mládeže. Od nich magistrát dostal skoro 400 žádostí. "Jsou to například skauti, pionýři, sokolové a podobně. Nejpočetnější zastoupení mají organizace tábornického a turistického zaměření, pořadatelé letních táborů a víkendových pobytů v přírodě," řekl Hladík. Žádost předložily i organizace z kultury, sportu, vědy a techniky, ochrany přírody a spolky pracující se zdravotně  postiženou mládeží, romskými dětmi a centra provozovatelů různých aktivit.

Peníze dostanou i sportovci na zahraniční soutěže. "Devět podaných žádostí se týkalo účasti sportovních klubů na evropských a světových soutěžích. Mezi ty se řadí například Vysokoškolský sportovní klub Univerzita Brno, Akademický sportovní spolek Brno nebo Brněnské tělovýchovné sdružení," uvedl Hladík. Požadavky klubů a organizací byly dvojnásobné, než může město dát, dodal. Hodnotilo se podle kritérií. V potaz se bral například počet členů, úroveň hrané soutěže nebo klubové úspěchy.

Zdroj: ČTK, MMB

Štítky Brno, sport, volný čas, peníze, Petr Hladík, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno dá na sport a volný čas mládeže šedesát milionů, podpoří šest stovek organizací a spolků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.