Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hodonínská zoo měla loni rekordní návštěvnost přes sto šedesát tisíc lidí

Zoo Hodonín zaznamenala v loňském roce rekordní návštěvnost, zavítalo do ní přes 161.000 lidí. Dosud byl rekord kolem 150.000 návštěvníků z roku 2014. Podle Uhrové se loni na zvýšení návštěvnosti podílelo kromě počasí více věcí, například rekonstrukce mořského akvária, ale i nové výukové programy pro děti.

Počet výukových programů se minulý rok zdvojnásobil ze 65 na 133. Podle Uhrové jsou vždy zaměřené na určité druhy zvířat nebo na oblasti, jako například Afriku a podobně. "Kromě celoroční nabídky jsme měli programy například ke Dnu Země nebo dnu zvířat. Jezdí k nám nejen děti z Hodonína, ale i z jiných měst a obcí, ze Slovenska, ale i z Brna, které má vlastní zoologickou zahradu a jiná centra s výukovými programy," řekla Uhrová.

Zájemci viděli loni v zoo nové mořské i sladkovodní akvárium. "Celé jsme ho zrekonstruovali. Přivezli jsme i nové druhy. Největší zájem je o žraloka černoploutvého. Máme ale i samici kajmana," uvedla Uhrová.

Podle ní je rekordní návštěvnost pro zoo o to cennější, že byla od září velká část zahrady uzavřená kvůli rekonstrukci pavilonu opic za čtyři miliony korun.

Město chystá další vylepšení zoo. "Letos chceme udělat nový a moderní bufet. Stávající občerstvení už je v horším stavu. Máme na to vyčleněné tři miliony korun. Nyní vše projektujeme a připravujeme," uvedl místostarosta Hodonína Ladislav Ambrozek (KDU-ČSL).

Hodonínská zoo v současnosti chová 730 kusů domácích i exotických zvířat. Ze vzácných zvířecích druhů mohou návštěvníci obdivovat šimpanze, v zahradách málo vídané kočkodany zelené, tři druhy drápkatých opiček, dva druhy lemurů, skupinku surikat. K vidění jsou ale i zebry, velbloudi, pět druhů afrických antilop, ale také jaguáři, pár tygra ussurijského a lva jihoafrického vzácné smetanově bílé barvy. Pochlubit se zahrada může i nově zrekonstruovaným akváriem s mořským světem, v němž lze kromě korálového útesu spatřit i pár žraloka černoploutvého.

Zdroj: ČTK, Zoo Hodonín

 

Štítky zahrada, Zoologická zahrada Hodonín, Hodonín, KDU-ČSL, Afrika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hodonínská zoo měla loni rekordní návštěvnost přes sto šedesát tisíc lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.