Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

TO JE BRNO nabídne lidem informace, suvenýry nebo klidovou zónu

Ode dneška mohou nejen turisté, ale i Brňané navštívit zcela novou pobočku Turistického informačního centra TO JE BRNO, která se nachází v přízemí parkovacího domu Domini na Panenské ulici. Kromě nezbytných informací zde mohou návštěvníci pořídit suvenýry nebo si jen tak odpočinout.

Informace, mapy, brožury, suvenýry vstupenky na kulturní akce, ale také klidová zóna. To je jen náznak toho, co na návštěvníky na Panské ulici v nové prosklené buňce, které patří pod Turistické informační centrum města Brna, čeká.

„Součástí centra je i klidová zóna, kde je možnost si sednout, v klidu si prostudovat informační materiály, dát si dobrou kávu a připojit k internetu,“ řekla radní pro cestovní ruch a marketing Petra Rusňáková. Samozřejmostí jsou i toalety, úschovna zavazadel a dobíjecí místo pro mobily. Na dřevěné plakátovací ploše si návštěvníci prohlídnou aktuální a připravované akce ve městě. Centrum je otevřeno denně od devíti do šesti hodin, a to i během svátků. 

„Oproti obdobnému zařízení na Staré radnici je nové centrum na lepším místě. Dostanete se k němu pohodlně MHD, pěšky i autem. TO JE BRNO se nachází v nových designových prostorách v přízemí parkovacího domu Domini. Na jeho realizaci spolupracoval TIC s Brněnskými komunikacemi a Ateliérem Hrůša,” doplnila Jana Janulíková, ředitelka TIC. 

Stávající informační centrum  (IC), tedy„íčko pod krokodýlem“ v Radnické ulici, zůstane v provozu a jeho nabídka bude rozšířena o publikace brněnských autorů a o knihy představující Brno. V běžném denním režimu  jsou po celý rok v provozu také IC na hradě Špilberk a IC na letišti Brno-Tuřany .

V letní sezóně mohou navíc návštěvníci využít infocentrum Brno je zlatá loď na Brněnské přehradě u přístaviště. K dispozici jsou také Tourist Friendly Pointy, partnerská síť míst, která návštěvníkům města poskytnou základní informační servis, free wifi, důležité tiskoviny a mapy.

Zdroj: MMB

Štítky Brno, turistické centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TO JE BRNO nabídne lidem informace, suvenýry nebo klidovou zónu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.