Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Dobrovolný hasič přispěl k záchraně života muže, který zkolaboval

Mimořádně pohotově jednal Jan Vermeš ze Sboru dobrovolných hasičů Drnholec na Břeclavsku. V úterý 31. ledna po druhé hodině se totiž na základě pokynu operačního střediska vydal na záchranu muže, který zkolaboval v obci Novosedly. Spolu s kolejmdoucím lékařem pak zahájil masáž srdce.

Dobrovolný hasič Jan Vermeš obdržel v úterý odpoledne SMS zprávu od operačního střediska jihomoravských hasičů. Ve zprávě se dozvěděl o muži, který zkolaboval v nedaleké vsi Novosedly. Z místa svého zaměstnání se tedy rozhodl vydat přímo na pomoc muži v nesnázích.

Muže nalezl v budově Obecního úřadu. Při příjezdu na místo se o resuscitaci pokoušel také kolemjdoucí lékař. Společnými silami prováděli asi 9 minut nepřímou srdeční masáž. V resuscitaci následně pokračovala jednotka z Drnholce, která k tomu využila automatizovaný externí defibrilátor a nasadila kyslíkovou terapii. Muže se podařilo vzkřísit, poté si ho převzali zdravotníci.

"I díky včasné pomoci dobrovolného hasiče tak záchrana proběhla úspěšně a zasahující lékařka zdravotní záchranné služby zhodnotila celkovou práci jednotky za velice odbornou a maximálně účelnou," uvedl na webu mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Zdroj: HZS JMK

Martin Šeda

Štítky dobrovolní hasiči, Novosedly, Drnholec, sbor dobrovolných hasičů, okres Břeclav, Jaroslav Mikoška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolný hasič přispěl k záchraně života muže, který zkolaboval  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.