Počasí dnes24 °C, zítra28 °C
Pondělí 24. června 2024  |  Svátek má Jan
Bez reklam

Jihomoravské ski areály hlásí ideální podmínky a půl metru sněhu

Jihomoravské lyžařské areály nabízejí až 60 centimetrů převážně umělého sněhu. ČTK to řekli jejich provozovatelé. Lyžuje se v Němčičkách na Břeclavsku, v Olešnici i Hodoníně u Kunštátu na Blanensku a také ve Filipově údolí na Hodonínsku.

 

Němčičky denně navštíví stovky lidí, fronty se ale netvoří. "Máme výborné podmínky, přes 50 centimetrů sněhu, lyžovat se dá i po vedlejší sjezdovce," uvedl Jaroslav Stávek z tamního areálu. Na sjezdovce leží jen umělý sníh a podle Stávka je škoda, že nenasněžilo. "Hlavně psychologicky je to rozdíl. Když nasněží, lidé mají víc chuť přijít a zalyžovat si," řekl. V pracovní dny má areál otevřeno od 09:00 do 19:00.

Stovky lidí míří na svah i do Olešnice. "Máme asi 60centimetrovou vrstvu sněhu, trošku ho i napadlo, takže podmínky jsou ideální," řekl Jiří Kotlán z tamního areálu. V týdnu je otevřeno od 09:00 do 21:00.

Podle zástupce střediska v Hodoníně u Kunštátu Josefa Kšici leží také u nich na sjezdovce zhruba 60 centimetrů sněhu, z toho asi deset centimetrů přírodního. "O svátcích návštěvnost nebyla taková, jakou jsme si představovali, ale pak to šlo nahoru," uvedl Kšica. Ve všední den se tam lidé mohou projet od 09:00 do 20:00.

Lyžuje se i ve Filipově údolí. "Na sjezdovce leží asi 50 centimetrů sněhu, všechny vleky jsou v provozu, podmínky příznivé," řekl za provozovatele Lubomír Žák. Zájemci si mohou v týdnu přijít zajezdit od 09:00 do 20:30.

Zdroj: ČTK
 

 

Štítky Němčičky, sjezdovka, Hodonín, Kunštát, Olešnice, okres Břeclav, okres Blansko, okres Hodonín, lyžařské středisko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravské ski areály hlásí ideální podmínky a půl metru sněhu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.