Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Priglu se podle strážníků může bruslit, nejideálnější podmínky má Mariánské údolí

Strážníci měřili dnes odpoledne tloušťku ledu na několika brněnských vodních plochách. Z dat vyplývá, že pro trávení volného času na zamrzlé vodní hladině jsou momentálně nejvhodnější nádrže v Mariánském údolí. Přes kritickou hranici, za niž bývá označována tloušťka dvanáct centimetrů, se překlenula i Brněnská přehrada.

Městská policie přesto upozorňuje, že naměřené hodnoty nejsou zárukou bezpečného pohybu po hladině. Přírodní vodní plochy jsou nevyzpytatelné a vrstvu ledu často narušují vodní proudy nebo bahenní plyny.

Nelze garantovat ani to, že by měl led souvislou tloušťku po celé ploše. Jistotu tedy pro návštěvníky nepředstavuje ani Žebětínský rybník se solidními čtrnácti centimetry.

Strážníci připomínají obecná doporučení. "Na vodní ploše je vhodné se zdržovat co nejblíže břehu, ideálně ve společnosti dalších osob, které by mohly přivolat pomoc. Nedocenitelným pomocníkem v extrémních situacích bývá mobilní telefon, jímž mohou svědci vyrozumět záchranné složky," shrnul mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Zdroj: MP Brno

Foto: R.Juhánek, brnenskaprehrada.cz

Štítky Mariánské údolí, vodstvo, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Priglu se podle strážníků může bruslit, nejideálnější podmínky má Mariánské údolí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.