Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brno vybuduje víc než sedmdesát míst ve školkách ve Slatině a Žebětíně

Ve školkách v brněnských městských částech Slatina a Žebětín vznikne díky rekonstrukcím 75 nových míst. Ve Slatině se za šest milionů korun rozšíří zařízení na Přemyslově náměstí. V Žebětíně za 11,5 milionu upraví budovu staré školky, kde bude 50 nových míst.

 

Kromě toho pokračuje za více než 60 milionů stavba zcela nové školky na sídlišti Kamechy, která nabídne 168 míst, řekl ČTK primátorův náměstek Richard Mrázek (ANO). Všechny tři projekty mají skončit příští rok.

Ve Slatině na Přemyslově náměstí je dosavadní kapacita nedostačující. "Nyní je k dispozici jedna třída pro 25 dětí. Od nového školního roku přibude třída druhá a kapacita se zdvojnásobí. Zlepší se tak občanská vybavenost v této oblasti," uvedl Mrázek. Práce by měly být hotové v červenci příštího roku.

V roce 2017 mají skončit i práce na rekonstrukci MŠ Žabka v Žebětíně. "Předmětem investice je rekonstrukce stávající budovy, kterou nyní dočasně využívá základní umělecká škola. Rekonstrukcí vznikne detašované pracoviště
k MŠ Žabka na ulici Drdy. Rozšíří to kapacitu o dalších 50 míst. Školka bude mít vlastní výdejnu stravy,"
informoval Mrázek. Dodal, že investice zahrnuje oplocení školní zahrady a dvora, herní prvky a pískoviště i vybudování nového podélného parkování.

Kromě toho se buduje na Kamechách nová školka za více než 60 milionů korun. Bude v ní šest tříd se 168 místy. Nové zařízení vyžadovali rodiče, protože jim scházejí volná místa. Sídliště se totiž rozšiřuje a stávající školka už nestačí. Město novou budovu navrhlo tak, aby se mohla v budoucnu využít na základní školu.

Čtyřistatisícové Brno má asi 140 školek pro více než 11.500 dětí. V posledních letech kapacitu rozšiřuje. I když se většina dětí do školek dostane, stále se najdou rodiče především menších dětí, kteří místo hledají.

Zdroj: ČTK
 

Štítky Žebětín, Brno, rekonstrukce, Richard Mrázek, Slatina, ANO 2011, Přemyslov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno vybuduje víc než sedmdesát míst ve školkách ve Slatině a Žebětíně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.