Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Přes pět stovek lidí běželo na Štěpána vinicemi na Brněnsku

Přes pět stovek běžců ve dvou hlavních kategoriích vyrazilo dnes na blátivou trať vinicemi kolem Syrovicna Brněnsku. Pro řadu z nich byl běh na Štěpána už tradicí.

 

 

"Jezdím do Syrovic pravidelně. Trať je poměrně pestrá, líbí se mi i výběh po schodech ke kostelu v závěru," řekl ČTK Jiří Březina, který přijel až z Tišnovska. Na závodníky, z nichž naprostá většina jsou amatéři, čekala silně zablácená trať, protože sníh, který byl na Brněnsku celý týden, přes noc roztál.

"Je to tak lepší, než kdybychom běhali po sněhu a ledu," řekl Martin Jež z Brna. Zimního brněnského běžeckého poháru, jehož byl dnešní závod součástí, se účastní pravidelně.

V Brně a okolí roste obliba běžeckých závodů. Lidé stále více chtějí běhat v terénu a mimo město. Počet závodů roste, zůstávají ale i ty tradiční, ke kterým patří dnešní štěpánský běh v Syrovicích. Další příležitost zbavit se následků vánočního cukroví budou mít Brňané na tradičním půlmaratónu v Brně-Tuřanech, který se uskuteční na Nový rok. Trať povede přes Mohylu míru, tedy památník obětem slavkovského bojiště z roku 1805.

Zdroj: ČTK
 

Štítky Brněnsko, vinice, Brno, Syrovice, Jiří Březina, Tišnovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes pět stovek lidí běželo na Štěpána vinicemi na Brněnsku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.