Počasí dnes16 °C, zítra11 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

V Galerii Orlí můžete přispět na dárky dětem z charitního domova

Udělat radost dětem, které by na Vánoce jinak nedostaly dárky, mohou lidé v centru Brna. Děti z charitního Domova sv. Markéty v Brně svá přání pověsily na vánoční strom v galerii v Orlí ulici. Kolemjdoucí mohou buď darovat peníze, anebo vytoužený dárek koupit. Sbírka potrvá do konce týdne.

 

Přání na strom pověsilo přes 60 dětí z domova určeného pro matky s dětmi v tísni. "Mám čtyři děti a musím hospodařit s 6000 korunami na měsíc. Na dárky už mi nic nezbude," uvedla jedna z maminek, která dnes byla s dětmi pověsit na stromeček přání.

Lidé mohou u stromečku přispět libovolnou částkou, nebo konkrétní dárek koupit. "Dárci, kteří nebudou mít možnost přijít do galerie, mohou přispět na dárky přímo v azylovém domě a vidět i konkrétní děti," uvedla vedoucí Domova sv. Markéty pro matky s dětmi Monika Žewucká.

Nejčastěji si děti přejí hračky. "Mám malou holčičku, a ta si přála mluvícího medvídka a dětský notebook," uvedla maminka, která v azylovém domě žije přes rok.

Děti dostanou dárky pod stromeček 21. prosince. Akce pořádaná Diecézní charitou ČR se koná již podvanácté a loni se podařilo všechna přání splnit.

Zdroj: ČTK
 

Štítky domov, galerie, Brno, Vánoce, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Galerii Orlí můžete přispět na dárky dětem z charitního domova  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.