Počasí dnes30 °C, zítra29 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

V Brně od rána pokračuje likvidace stánků tržnice na Pohořelci

V Brně od dnešního rána pokračuje likvidace stánků tržnice na Pohořelci, kterou v sobotu přerušila na několik hodin policie. Celou tržnici dnes pracovníci zřejmě zlikvidovat nestihnou. Podle radnice byly stánky na místě nelegálně. Dcera původního majitele stánků s likvidací tržnice nesouhlasí a obrátila se na policii, která případ prošetřuje.

Radní za Žít Brno SvatoplukBartík dnes ČTK řekl, že podle něj je odstraňování stánků v pořádku. Důvodem k likvidaci tržnice má být fakt, že jde o takzvanou překážku na komunikaci, což prý uznal i silniční správní úřad.

Plisková se kvůli zásahu radnice obrátila už v sobotu na policii. "Není právní titul, který by někoho opravňoval stánky odvézt," uvedl k případu v sobotu právník Pliskové Otto Pařízek. Přiznal, že Pliskovi vedou s Brnem spory, podle něj ale nejsou ukončeny pravomocným rozhodnutí.

Bartík dnes také uvedl, že po vyklizení tržnice bude místo uklizeno a spraven povrch, aby byl bez problémů schůdný. "Veškeré s tím spojené náklady budou v souladu s příslušnou legislativou vymáhány po firmě, která tržnici protiprávně provozovala," uvedl Bartík. Nechá si zpracovat právní analýzu, zda lze zpětně uplatňovat nějakou finanční náhradu za provozování nelegální tržnice. "Pokud bude odpověď kladná, začneme peníze vymáhat," dodal.

Policie případ prošetřuje na základě oznámení obou stran. Na několik hodin v sobotu pozastavila odvoz stánků. Podle Bartíka bude prostor poblíž obchodního domu Centrum v budoucnu klidovou zónou s parčíkem. "Byla to nevzhledná část a je zájem ji zklidnit, lidé se tudy často báli i projít," řekl radní. 

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, policie, Pohořelec, Žít Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně od rána pokračuje likvidace stánků tržnice na Pohořelci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.