Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

V Moravském krasu uklouzl muž na žebříku, při pádu ze třiceti metrů s sebou strhl tři lidi

Tři speleologičtí nadšenci se dnes zranili v Moravském krasu na Blanensku při výpravě do jeskyně Lopač, která není přístupná veřejnosti. Jeden z mužů uklouzl a spadl z výšky třiceti metrů z žebříku. Při pádu s sebou strhl další členy výpravy. Zranění jsou v nemocnici, pro muže musel přiletět vrtulník.

Hasiči zrovna měli nedaleko speleologické cvičení, takže na místě byli rychle a zraněné vytáhli, dodala mluvčí. Neštěstí se stalo poblíž Ostrova u Macochy.

Speleologická výprava měla 12 členů. Nejvážnější je zraněný muž, který spadl z žebříku zhruba z 30 metrů. Podle mluvčí záchranářů Hedviky Kropáčkové má středně těžká zranění břicha. Jeho zranění ale mohou být rozsáhlejší. "Byl přepraven vrtulníkem na urgentní příjem do Fakultní nemocnice Bohunice," uvedla Kropáčková.

Pod mužem, který z žebříku spadl, byla zhruba v patnáctimetrové výšce mladá žena, která má otřes mozku a zranění břicha. Středně těžká zranění má i poslední zraněný. Nehoda se stala kolem poledne.

Jeskyně Lopač není veřejnosti přístupná. Ukrývá mimo jiné jedenáctimetrový vodopád. V Česku je více než 2000 objevených jeskyní, jejich skutečný počet může být ale až dvojnásobný.

Zdroj: ČTK, HZS JMK, PČR

Štítky žebřík, Moravský kras, úraz, Lopač, okres Blansko, Ostrov u Macochy, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Moravském krasu uklouzl muž na žebříku, při pádu ze třiceti metrů s sebou strhl tři lidi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.