Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Tipy na víkend: vánoční trhy třikrát jinak, Kometa oslaví narozeniny a benefiční koncert pro Krtka 

Poslední listopadový víkend se jistě ponese v předvánočním duchu. Aby taky ne, když Vánocům člověk v brněnském centru prostě neuteče. Mimo horkých pochutin je připraven doprovodný kulturní program hned na třech náměstích. Sobotní a nedělní podvečer pak zase zpestří sport. Víkend můžeme zakončit koncertem pro dobrou věc.

Na Dominikánské náměstí v pátek začnou gurmánské Vánoce, adventní akce budou také na Moravském  náměstí a na Zelném trhu. Hlavním tahákem by však měl být program na Náměstí Svobody, jež se má nést v rytmu swingu a folklóru

„Tyto hudební žánry se budou promítat do hlavního kulturního programu na náměstí Svobody i do programů doprovodných. Mezi hlavní hvězdy bude patřit například Dan Bárta či Lenka Dusilová, tato velká jména ale doplní také nastupující generace jako je beatboxer En.dru a zpěvačka Sisa Fehérová,“ uvedl dramaturg Brněnských Vánoc Vilém Spilka. Kompletní přehled doprovodného programu na všech třech náměstích najdete zde.

Za zmínku pak také stojí Zimní kino. V sobotu večer se na Náměstí Svobody představí legendární klasika bratří Coenů Big Lebowski, v neděli pak jeden z prvních Formanových filmů Černý Petr. 

Sobotní podvečer v teple si můžete užít ve Vodově sportovní hale. Volejbalistky VK KP Brno totiž doma vyzvou mladé hráčky Olympu Praha. S Vaši podporou by tak mohly zapomenout na čtvrteční prohru s prostějovským mistrem.

Kometa je zase o rok starší. 27. listopadu 2016 tomu bude přesně 63 let od chvíle, kdy odehrála své první domácí mistrovské utkání. Hokejový klub připravil pro své fanoušky v sobotu a v neděli výhodné modrobílé dárečky. Podrobnosti najdete na klubovém webu. V neděli po extraligovém duelu s Chomutovem bude odhalen pod stropem DRFG Areny další dres hokejové legendy.

Benefiční koncert bude na pořadu v neděli od 19 hodin v královopolském Semilassu. Účinkovat budou zpěvačka a herečka Hana Holišová se svým kolegou Robertem Jíchou. Výtěžek akce získá Nadační fond dětské onkologie Krtek.

Zdroj: MMB

Martin Šeda

Štítky Vánoce, vánoční trhy, Náměstí Svobody, koncert, Dan Bárta, Lenka Dusilová, Hana Holišová, Robert Jícha, Zelný trh (Brno), Moravské náměstí, PVK Olymp Praha, VK Královo Pole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tipy na víkend: vánoční trhy třikrát jinak, Kometa oslaví narozeniny a benefiční koncert pro Krtka   |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.