Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Brněnský festival Prototyp se letos ponese v duchu čtyř elementů

Třetí ročník festivalu Prototyp, který propojuje umění s vědou a technologiemi, nese podtitul Elementy. Expozice děl, workshopy a přednášky budou tedy věnovány všem čtyřem živlům - vodě, ohni, zemi a vzduchu. Festival se uskuteční od 11. do 13. listopadu v bývalé káznici na Cejlu v Brně.

Prostory bývalé káznice po celou dobu trvání festivalu zaplní umělecké exponáty inspirované živly. Elementy se promítnou také do interaktivních projekcí a videomappingu. Díla jsou vytvořená převážně pro festival, jinde je tedy lidé neuvidí.

"Snažíme se propojovat nejen umění s vědou a technologiemi, ale i lidi z různých oborů. Chceme přispět k  mezioborové komunikaci, porozumění lidí a vzájemnému učení se jeden od druhého. Myslím, že se tím lidé posunují dál," řekla ČTK mluvčí festivalu Dominika Vamberská.

Festival začne v pátek zahajovací party s Hudebním vystoupením a módní přehlídkou, která je už tradiční částí programu. V sobotu jsou připravené tematické workshopy pro celou rodinu. Návštěvníci si mohou vyzkoušet například najít těžiště různých věcí, zjistit, jak se dá filtrovat voda v přírodě, nebo si vyrobit vlastní umělecké dílo s motivy  živlů.

Na nedělním bloku přednášek se mohou návštěvníci osobně setkat s tvůrci instalací a navštívit soubor odborných přednášek pod vedením odborníků z Vysokého učení technického v Brně. Hovořit se bude o tom, kdy se vyplatí prototypovat produkt pomocí 3D tisku nebo jak si vytvořit vlastní vertikální zahradu. Ředitel Moravské galerie Jan Press bude diskutovat na téma, jak zabezpečit protipožární ochranu v budovách a jak předejít požáru v galerii.

Zdroj: ČTK
    

Štítky festival, přednáška, prototyp, umění, Brno, Cejl, technologie, Vysoké učení technické v Brně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský festival Prototyp se letos ponese v duchu čtyř elementů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.