Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Zahrada u tří medvědů, děti si nové jméno zrekonstruované zahrady s dětským hřištěm zvolily samy

Zahrada při MŠ Tučkova nezískala v těchto dnech jen novou podobu, ale byla také přejmenována na "Zahradu u tří medvědů". O novém názvu zahrady rozhodly přímo děti z této mateřské školy, které jsou z nově zrekonstruované zahrady velmi nadšené.

 

Rekonstrukce zahradních prostor probíhala celé prázdniny až do října tohoto roku. Součástí rozsáhlé obnovy zahrady a hřiště pro nejmenší bylo mimo jiné i odstranění nefunkčních fontán, které zabíraly velkou část areálu a ta nemohla být dětmi plně využívána.

Původní sochy medvědů byly demontovány z kamenných podstavců a nyní těší oko návštěvníků areálu koupaliště na Kraví hoře. Místo kamenných medvědů dostaly děti nové tři dřevěné modely medvědů, kteří slouží zároveň jako herní prvky pro děti. V den slavnostního otevření zahrady se děti domluvily s místostarostkou Michaelou Dumbrovskou, jejíž zásluhou byla zahrada rekonstruována, že medvědi ponesou jména: Vojta (táta), Růženka (máma) a Mišutka (medvídě).

Zahrada byla koncipována v přírodním stylu s dřevěnými prvky, environmentálním chodníčkem a záhonky, tak aby děti, byť v centru Brna, měly možnost pěstovat bylinky a lépe poznávat přírodu a její zákonitosti. Náklady na celkovou rekonstrukce zahrady s hřištěm činily 1,2 mil Kč.

Zdroj: MěÚ Brno-střed

Štítky zahrada, medvěd, mateřská škola, dětské hřiště, Kraví hora, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zahrada u tří medvědů, děti si nové jméno zrekonstruované zahrady s dětským hřištěm zvolily samy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.