Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

V Brně jsou díky opravám bezpečnější infekční ambulance pro děti

Dětská nemocnice v Brně má díky právě dokončené rekonstrukci bezpečnější ambulance pro infekční choroby. Děti, které jdou třeba jen na kontrolu, se už nebudou ve společných prostorách potkávat s těmi, které trpí nakažlivou chorobou.

 

 

Fakultní nemocnice Brno do oprav investovala 7,5 milionu korun, ambulance umístila do pavilonu R, který od hlavního areálu Dětské nemocnice odděluje Černopolní ulice.

Dosavadní infekční ambulance byly v téže budově, ovšem v menších a dlouhodobě nevyhovujících prostorách. "Bohužel tam nebyl samostatný vchod pro takzvaně čisté děti a musely procházet kolem infekčních pacientů, což je z hygienicko-epidemiologického hlediska naprosto nevhodné," řekla dnes novinářům přednostka kliniky dětských infekčních nemocí Lenka Krbková.

Nemocnice se rozhodla provést rekonstrukci i přesto, že nezískala žádné dotace. "Ta medicínská potřeba byla tak vysoká, že bylo nutné to udělat," řekl ředitel Fakultní nemocnice Brno Roman Kraus. Zdůraznil i to, že dřívější ambulance kvůli svému omšelému stavu působily špatně také na doprovod dětských pacientů.

Nyní mají lékaři k dispozici tři infekční a tři neinfekční ambulance plus jednu izolovanou pro zvláště nakažlivé nemoci, které se snadno šíří vzduchem, třeba neštovice. Čekárny jsou samostatné.

Na infekční ambulance přicházejí od praktiků také třeba dětší pacienti s podezřením na žloutenku, která se letos v létě v Brně rozšířila. Od začátku roku do druhé poloviny října lékaři na jižní Moravě zaznamenali 349 případů nákazy.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, nemoc, Dětská nemocnice FN Brno, pacient, Fakultní nemocnice Brno, Roman Kraus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně jsou díky opravám bezpečnější infekční ambulance pro děti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.