Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brno má nejlepší koktejlový a pivní bar v Česku!

Úterní večer vysmekl brněnské nápojové gastronomii hlubokou poklonu. V Praze v Novoměstské radnici totiž proběhlo vyhlášení prestižní soutěže Czech Bar Awards. V sedmi soutěžních kategorií se utkalo 31 podniků. Mezi nimi hned několik brněnských. Nejprestižnější ocenění pak vyhrál Super Panda Circus , čímž se stal historicky prvním nepražským barem, který toto ocenění získal. Do Brna putuje také titul za nejlepší pivní bar. Vysloužilo si ho Zelená Kočka Pivárium.

V každé z kategorií Czech Bar Awards bylo nominováno pět podniků představujících to nejlepší z české nápojové scény. Mezi finalisty byly kromě podniků z Prahy i ty z Brna, Olomouce a Českých Budějovic. V nejprestižnější kategorii brněnské nominace dokonce poprvé v historii přečíslily ty pražské. Do pětičlenného finále se totiž probojoval Bar, který neexistuje, Super Panda Circus a Spirit Bar.

Tou jedinou kategorií, jejíž vítěz je stejný jako v minulém roce, je Nejlepší design, který opět vyhrál brněnský bar Super Panda Circus. Ten ale především uspěl i v nejprestižnější a nejsledovanější z kategorií o nejlepší cocktail bar. Za devítiletou historii soutěže je to tak poprvé, co tuto kategorii vyhrál jiný než pražský bar!

„Chci v první řadě poblahopřát všem ostatním oceněným a poděkovat jim za to, jakým způsobem společně v Česku posouvají úroveň nápojové gastronomie dopředu. A že slovo pohostinnost je v jejich pojetí posláním, a nikoliv jen marketingovou floskulí,“ uvedl na webu nepijubrecky.cz spolumajitel Super Panda Circusu Honza Vlachynský. Podle něj v Česku funguje řada dalších výborných podniků, jež se do letošních nominací nevešly.

Poslední z cen, která putovala do Brna, patří výčepu Zelená Kočka Pivárium, které vyhrálo kategorii Nejlepší pub / pivní bar. 

"Vím, že toto se opakuje každý rok, ale už samotné zařazení mezi finalisty je obrovským uznáním jednotlivých podniků a jejich zaměstnanců. Obzvlášť těch mimopražských, které dokazují, že i mimo hlavní město lze vytvořit podnik se zajímavým konceptem, pestrou nabídkou a skvělým servisem. Letošní výsledky Czech Bar Awards ukazují, že například brněnské podniky jsou těm pražským opravdovou konkurencí. Dokazuje to, že nápojová gastronomie je na stále vyšší úrovni v celé České republice,“ říká Soňa Hanušová.

Soutěž Czech Bar Awards uděluje každý rok odborný měsíčník Barlife. Soutěž je rozdělena do sedmi kategorií. Mimo nejlepšího cocktail baru, designu a pivního baru jsou jimi také nejlepší hotel bar, nejlepší kavárna, nejlepší klub a nejlepší nový podnik. V rámci soutěže si pak sami barmani vybírají ve svých řadách nového držitele ocennění nejlepší barman.

Martin Šeda

Zdroj: Czech Bar Awards, Nepijubrecky.cz

 

 

Štítky Brno, Česko, soutěž, gastronomie, Praha, Olomouc, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno má nejlepší koktejlový a pivní bar v Česku!  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.