Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno má u přehrady ode dneška nová místa pro veřejné grilování

Tři nová místa pro grilování nabízí veřejnosti město Brno na plážích u přehrady. Nacházejí se v Rokli, pod Dymou a na Kozí horce, sdělil dnes v tiskové zprávě primátorův náměstek Martin Ander (SZ). Další má vzniknout v příštím roce na Sokolském koupališti. Celkem vyjdou čtyři grilovací místa na čtvrt milionu korun. Jejich úkolem je zvýšit atraktivitu přehrady. Dříve ji lidé moc nevyhledávali, ale po vyčištění vody před pár lety jich chodí v létě na pláže přehrady tisíce.

V přehradě se v minulosti nedalo koupat kvůli špatné kvalitě vody. Po vyčištění od sinic už je ale vhodná ke koupání a v létě je vyhledávaným cílem rekreantů, kteří nemusejí platit vstupné. Město už na některých místech kolem přehrady vybudovalo veřejné WC, převlékárny, sprchy, dětská hřiště, ale také tam umístilo venkovní posilovací stroje.

Grilovací místa mají být dalším stupněm atraktivnosti přehrady. "Místa jsme vybrali s ohledem na maximální bezpečnost při rozdělávání ohně a se snahou, aby provoz grilovacích míst co nejméně rušil ostatní rekreační aktivity na plážích přehrady," uvedl Ander.

Lidé si tam mohou rozdělat oheň, připravit si na grilu jídlo nebo si opéct špekáčky. Vzorem se Brnu staly grilovací stoly fungující například v parcích v Kodani. V okolí grilovacích stolů je terén upravený a vysypaný drobným kamením, k vybavení patří i stůl s lavicemi.

Správcem zřízených veřejných grilovacích míst bude společnost Lesy města Brna, která se stará o pláže na Brněnské přehradě a spravuje všechna ostatní rekreační zařízení v lokalitě.

Zdroj: ČTK

Štítky přehrada, Brno, pláž, Martin Ander, Rokle, stůl, Lesy města Brna, Kodaň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno má u přehrady ode dneška nová místa pro veřejné grilování  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.