Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tipy na týden: Noc vědců, Gamer Pie, Burgerfest nebo Trhy kávy

Večery jsou čím dál chladnější, burčák začíná docházet a většina akcí se přesouvá z všedních dnů na víkendy, které jsou o to nabitější. Někoho v chmurném vzpruží voňavá káva, jiný by nejradši utekl mimo realitu. Třeba rovnou do virtuální reality či smyšleného herního prostředí. Já osobně preferuji hlavně dobrý oběd, jinak se mnou není žádná řeč. Jestli to máte stejně, tak se potkáme o víkendu u Vaňkovky!

 „Kdo si hraje, nezlobí,“ by mohlo být heslem premiérového ročníku festivalu Gamer Pie, který se koná 1. října. Tvůrci festivalu to pojali vážně a kromě hraní her vás v Kině Art čekají přednášky, diskuze, workshopy, soutěže a mnoho dalšího. Samozřejmostí je after party v MorsArtu, kde se můžete seznámit jak s organizátory, tak s dalšími nadšenci do her a vše co k tomu patří.

Potrpíte si na pořádný burger a mekáč posíláte k šípku? Tak to se vám bude líbit dvoudenní Burgerfest u Vaňkovky. Během 30. září a 1. října můžete ochutnat jak exotické kousky, tak i to nejlepší z brněnských burgráren. K doprovodnému programu patří mimo jiné i sraz Mustangů.

A pokud si naopak potrpíte na kávičku, k níž rozhodně nepatří přívlastek instantní, potěší vás Trhy kávy, které můžete navštívit o víkendu 1. až 2. října. Kromě ochutnání vybraných druhů kávy se v hotelu Continental dozvíte i zajímavé informace od odborníků, či můžete odkoukat dovednosti brněnských baristů.

Páteční noc strávená v budově univerzity? Začátek hororu? Ne, to se 30. září na Masarykově univerzitě koná Noc vědců. Letošním tématem je Bezpečnost, které každá z fakult pojala po svém. Čekají vás ukázky pokusů a experimentů, které byste doma rozhodně neměli zkoušet sami, netradiční přednášky a besedy, představení vědeckovýzkumných projektů, interaktivní soutěže, hry a vědomostní kvízy o ceny.  

Aneta Krikelová

Štítky káva, Vaňkovka, Kino Art, festival, Masarykova univerzita, Continental AG, přednáška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tipy na týden: Noc vědců, Gamer Pie, Burgerfest nebo Trhy kávy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.