Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policisté po několika případech utonutí upozorňují na rizika koupání

K letním radovánkám nepochybně patří plavání či sjíždění vodních toků, je ovšem nutné i při těchto aktivitách dodržovat bezpečnostní pravidla a předcházet tak případnému neštěstí.  V uplynulých dnech jihomoravští policisté bohužel řešili hned tři případy utonutí.

Mezi riziková místa patří zejména jezy. Koupání pod splavem může být zábavné, ale je velice zrádné. Často je v těchto místech velká hloubka a nebezpečné víry. Lidé mnohdy nerespektují ani varovné značení, které u těchto jezů bývá.

Nebezpečné může být i koupání v přehradě. Doporučujeme plavcům, kteří si chtějí zaplavat delší trasu, aby nikdy neplavali napříč nádrží, ale vždy podél břehu. Jednak z důvodů náhlé indispozice ale i z důvodu stále zvyšujícího se provozu nejrůznějších plavidel. Plavci nemají povinnost být nějak označeni a zejména tmavovlasí lidé jsou pak ve vodě z lodě či člunu vidět někdy až na poslední chvíli.

V souvislosti s utonutím je nutné zdůraznit také požívání alkoholu. Přibližně v sedmdesáti procentech případů utonutí hraje roli alkohol.

Štítky koupání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté po několika případech utonutí upozorňují na rizika koupání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.