Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kaskadéři v Brně otevřeli nové centrum. Lákají veřejnost i filmaře

Areál bývalé továrny v Řečkovicích, kde se dříve likvidovalo raketové palivo, je nově jednou z hlavních adres Evropského kaskadérství. Alespoň se o to snaží Czech Stunts tým, který si dává za cíl udělat z Brna významné město filmu.

Své prostory otevírají kaskadéři z Brna i pro širokou veřejnost. “Do kaskadérského segmentu se dá těžce dostat. Tak jsme se rozhodli, že to celé postavíme trošku na hlavu a dáme možnost každému, kdo o ní bude stát. Otevřeli jsme kurzy pro širokou veřejnost a ti nejlepší mají možnost stát se členy týmu,” říká zakladatel Czech Stunts týmu Jiří Kosorínský a dodává, že úplně každý si může kaskadérské řemeslo na vlastní kůži vyzkoušet. “Hořící lidi? Není problém,” říká. Krom workshopů pro veřejnost se v areálu čas od času odehrávají firemní teambuildingy. (Odpolední akce ala “zastřel si svého šéfredaktora?” Do toho jdeme!)

Kořeny prostorů v Řečkovicích naznačují, co se asi běžně v areálu odehrává. Právě tlusté stěny areálu dimenzované na výbuch raketového paliva jsou na kaskadérské kousky ideální. Jak moc podléhají “testování” zatím nemůžeme určit, ale podle Jiřího se aspoň nikdo nemusí bát, že se něco rozbije či nedejbože zbortí. Samozřejmostí areálu jsou zelené stěny nezbytné pro speciální efekty. “Ateliér by měl sloužit na natáčení i amatérským filmařům. Chceme, aby se v Brně pořádně začalo točit, takže máme ceny nastaveny opravdu na minimum,” vysvětluje Jiří. V Brně je prý spousta talentovaných filmařů a je škoda, že když se v Česku řekne film, myslí se tím Praha.

Nutno říci, že našlápnuto má Jirkův tým velice dobře. Na pilotní díl seriálu Kaskadéři s.r.o. jsou podle Jirky výborné ohlasy. Částečně také proto že nic v podobném formátu (vysoce kvalitně zpracovaný komediální akční seriál) v Česku nenajdete. “Už teď se nám díky tomu otevírají cesty k velkým producentům a zajímavým kontaktům, které jsme vůbec nečekali,” uzavírá Jiří v naději na světlé zítřky.

O Czech Stunts Teamu

Tým byl založen roku 2005. V roce 2009 získali v pořadu „Den D“ 3 z 5 investorů a založili společnost „Agilitas s.r.o.“ V roce 2014 získali certifikát z European stunt school in Copenhagen. Celý tým tvoří talentovaní profesionálové, kteří sdílí neutichající vášeň ke kaskadérské profesi. Disponují profesionálními kaskadéry, specialisty na bojová umění, šermíři, experty na speciální efekty a pyrotechniky.

Filozofií týmu je, že jen díky neustálému technologickému rozvoji, týmové spolupráci a sebe zdokonalování, může být nejen mezi nejlepšími, ale také neustále posouvat kaskadérské odvětví vpřed.

Štítky Brno, filmař, Řečkovice, Česko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kaskadéři v Brně otevřeli nové centrum. Lákají veřejnost i filmaře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.