Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Uber míří do Brna. Bude tam hledat nejlepší podnikatelské nápady

Uber spouští svůj celoevropský projekt UberPITCH, v rámci kterého nabídne českým začínajícím podnikatelům možnost získat jedinečnou šanci prezentovat svůj podnikatelský nápad profesionálním investorům a získat od nich zpětnou vazbu a rady. Jako místo pro hledání podnikatelských talentů z České republiky si Uber zvolil Brno.

Autoři nejlepších nápadů z celé Evropy budou mít exkluzivní příležitost diskutovat o obchodní strategii s globálním šéfem a spoluzakladatelem Uberu osobně v Berlíně a navštívit konferenci NOAH. Partnery českého kola UberPITCH jsou investiční společnost Credo Ventures a magazín Forbes.

“Brno je v České republice významným centrem inovací a technologií, ve kterém žije a pracuje řada nesmírně chytrých lidí, proto bylo toto město pro nás jednoznačnou volbou pro organizaci letošního UberPITCH,” uvedl Lokman Kuris, generální ředitel českého Uberu, a dodal: “Uber zatím funguje jen v Praze. Brno má však velký potenciál, a to díky své velikosti, velkému počtu progresivně smýšlejících obyvatel a obecně vstřícnému pohledu města na nová moderní řešení, která dnešní svět nabízí. Věříme, že zde nalezneme nejenom skvělé podnikatelské nápady, ale v budoucnu i řadu spokojených uživatelů naší aplikace. Již nyní mezi obyvateli a návštěvníky Brna zaznamenáváme vysoký zájem o inovativní řešení jako je Uber. Ačkoliv Uber v Brně zatím nepůsobí, za posledních 6 měsíců se zde i přesto snažilo/pokusilo objednat přepravu již 13 tisíc lidí.“

14 minut ve voze Uber, které mohou změnit život

Akce UberPITCH umožňuje komukoliv, kdo má zajímavý podnikatelský nápad, aby si rychle a jednoduše ověřil, zda má šanci uspět ve velkém byznysu. Stačí do 27. května 2016, 18.00 hod. vyplnit on-line přihlášku na stránce http://t.uber.com/pitchbrno. Porota složená ze zástupců Uberu a společnosti Credo Ventures vybere nejlepší nápady, jejichž autoři obdrží přihlašovací kód, a dostanou tak příležitost jej prezentovat profesionálním investorům.

"A proč ne v autě? Dobrý nápad se dokáže prosadit kdekoliv a tohle nás baví. Prostě se projet a zahájit jízdu svého života," komentoval akci UberPITCH Petr Šimůnek, šéfredaktor časopisu Forbes.

Ve čtvrtek 2. června 2016 mezi 14.00 a 16.00 hod. si v centru Brna ve vozech UberPITCH vyslechnou podnikatelské záměry tři  známí investoři: Ondřej Bartoš (partner, Credo Ventures), Miloš Sochor (řídící partner, Y Soft Ventures) a Petr Borkovec (generální partner, Brno Investment Group). Po příjezdu vozu budou mít vybraní zájemci 7 minut na představení svého projektu investorovi a dalších 7 minut na zpětnou vazbu od investora. Investoři pak společně vyberou jeden nejlepší nápad z České republiky, jehož autor obdrží  od lokálního partnera - společnosti Credo Ventures - individuální konzultaci od investičních odborníků a zároveň jej postoupí do celoevropského kola. Nejlepší český nápad pak bude posuzován společně s nápady z dalších 34 měst z 20 zemí porotou složenou ze zástupců globálního vedení Uberu a společnosti Atomico, která investuje do inovativních technologických společností a stojí za ní Niklas Zennström, spoluzakladatel Skypu. Tvůrci pěti nejlepších nápadů z Evropy pak získají v Berlíně možnost osobně své záměry diskutovat s globálním generálním ředitelem a spoluzakladatelem Uberu Travisem Kalanickem a rovněž navštívit konferenci NOAH, kde se scházejí klíčoví lidé z oblasti podnikání na internetu.

UberPITCH v kostce aneb jak na to

  • Stáhněte si aplikaci Uber do svého iPhonu, Blackberry nebo telefonu s operačním systémem Android.

  • Vyplňte do 27 května 2016, 18.00 hod. přihlášku na http://t.uber.com/pitchbrno.

  • Zástupci Uberu a Credo Ventures společně předvyberou z přihlášek nejlepší nápady. Pokud budete vybráni, zašle vám Uber e-mailem podrobné instrukce, rady a kód, který vám v aplikaci zpřístupní možnost UberPITCH.

  • Ve čtvrtek 2. června od 14.00 do 16.00 hod. si objednejte UberPITCH skrze aplikaci Uber.

  • Po příjezdu vozu budete mít 7 minut na představení svého projektu investorovi a dalších 7 minut na zpětnou vazbu od investora.

  • Jízda je zdarma a bude ukončena na místě vyzvednutí

  • Nejlepší nápad z České republiky bude oznámen 3. června 2016 a jeho autor obdrží individuální konzultaci od odborníků ze společnosti Credo Ventures a zároveň postoupí do celoevropského kola UberPITCH s možností být vybrán a osobně v Berlíně diskutovat své záměry se spoluzakladatelem a generálním ředitelem Uberu a rovněž zde navštívit konferenci NOAH.

Tisková zpráva

 

Štítky Brno, Uber, investor, Credo Ventures a.s., Česko, projekt, zpětná vazba, Berlín, Noah, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uber míří do Brna. Bude tam hledat nejlepší podnikatelské nápady  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.