Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Extreme food festival: Hmyzí kuchyně i další cizokrajné pochoutky ovládnou Lužánky

Již tuto sobotu 21. května se v brněnském Středisku volného času Lužánky za každého počasí uskuteční první ročník EXTREME FOOD FESTIVALu. Od 10:00 do 17:00 mohou návštěvníci objevit taje exotických pokrmů, mezi nimiž nebudou chybě ani červy, cvrčci nebo lízátka s broukem. Programová nabídka je však daleko bohatší.

Každoročně v Brně pořádáme Snow film fest a Expediční kameru, kam zveme v rámci doprovodného programu také zajímavé restaurace, které připravují cizokrajné pokrmy. Lidem se to hodně líbilo a ptali se nás, jestli neplánujeme připravit něco, co by bylo zaměřeno především na netradiční kuchyni, a tak vznikl nápad na Extreme food festival,“ vysvětluje Pavel Pichler, organizátor festivalu. Jednou z největších zajímavostí bude pro místní návštěvníky pravděpodobně hmyzí kuchyně, o které přijede přednášet známý kuchař Milan Václavík. „Hmyz na talíři je v mnoha zemích po celém světě docela běžná záležitost. U nás v jeho konzumaci brání především kulturní zvyklosti. O to ale jeho ochutnání může být pro někoho větší zážitek,“ říká Pichler. A doplňuje: „Hmyz je navíc složen přibližně z 80% z kvalitních bílkovin, což je pro stravování ideální. Jde jen o to překonat první zábrany.“

Festival nabídne také ovoce, které v běžném supermarketu jen tak nenajdete. A to z jednoho prostého důvodu – extrémně smrdí. Durian je známý především svým zápachem, který mnohého Evropana odradí před jeho konzumací. Chuť je však prý lahodná. Ve výčtu extrémů by se dalo pokračovat nápojem z ptačího hnízda a dalších netradičních pochoutek. Nicméně i konzervativnějším konzumentům má festival co nabídnout.

Během soboty se v Lužánkách představí mexická kuchyně  od MXK mexican food, arabská kuchyně  a exotické pokrmy  z Klubu cestovatelů Brno, korejská kuchyně  od  NopTaste, thajská kuchyně  od  restaurace Padthai, exotická kuchyně  od  Gabriely Rudolfsson, mlsání od Čat čapat, káva  od Bwindi Orphans, pivo  od  JBM Brew Lab, sušené maso  od  Masosušené.cz, vanilkový obchod nebo pivní lékárna.

Přednášky i taneční a hudební vystoupení

Bohatý chuťový zážitek doplní tematické přednášky o kávě, sushi, korejské kuchyni, Barmě, Indonésii nebo o cestování za chutí. Extreme food festival zpříjemní i vystoupení skupiny Hurriya - American Tribal Style nebo koncert skupiny Korajunglejazz.

Vstupné na celodenní akci je 130 Kč a v ceně vstupenky, kterou lze koupit v předprodeji do  19. května 2016 zde, najede návštěvník program akce, 2x exotický recept, 2x malé překvapení.

Kompletní program hledejte na http://www.extremfood.cz/

Tisková zpráva

Štítky food festival, kuchyně, Lužánky, pokrm, Brno, Milán Václavík, Indonésie, Myanmar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Extreme food festival: Hmyzí kuchyně i další cizokrajné pochoutky ovládnou Lužánky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.