Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Brně-Králově Poli vznikne za 50 mil. dům s byty pro vozíčkáře

Městská část Královo-Pole v Brně postaví ve Štefánikově ulici polyfunkční dům za 50 milionů korun. V přízemí a v nejvyšším podlaží budou nebytové prostory, další patra nabídnou 21 bytů. Pět z nich bude podle starostky městské části Karin Karasové (ANO) bezbariérových. Termín dokončení stavby je v polovině roku 2018.

Ve Štefánikově ulici 30 nyní stojí dům, který je před demolicí. "Po demolici postavíme nový dům, který bude mít jedno podzemní a pět nadzemních podlaží. Budou v nich garáže, nebytové prostory a byty, většinou o velikosti 1+1 a 2+1," sdělila dnes Karasová.

Městská část brzy zveřejní záměr pronájmu nebytových prostor v přízemí a také v posledním pátém patře. "Předpokládáme velký zájem z důvodu atraktivního umístění bytového domu," uvedla starostka.

Pět bytů v prvním patře bude pro vozíčkáře, v domě má být ještě dalších šestnáct bytů. Podle Karasové by mezi všemi obyvateli mohla díky rozdělení bytů vzniknout spolupráce, která by byla pro handicapované prospěšná.

"Jsem přesvědčená, že je u výstavby nových bytů nutné přizpůsobovat část komunitní péči a například jedno patro vymezit imobilním občanům," doplnila Karasová. Královo Pole spolupracuje na projektu s brněnskou organizací Domov pro mne, která pomáhá lidem se zdravotním postižením žít obvyklým způsobem. "V současnosti probíhá v České republice deinstitucionalizace ústavní péče. Klienti by se měli dostat z ústavů k řádnému bydlení a začlenit se v komunitním bydlení. Na druhé straně si myslím, že spolupráce mezi ústavy a městem není dostatečná a město nemá dost informací o tom, kolik klientů by mělo dostat chráněné bydlení," dodala Karasová.m na člověka přesahoval 30.000 korun. V této oblasti byl však mírný meziroční pokles.

Zájemce o byty bude městská část vybírat podle pořadníku, ve kterém jsou desítky lidí. Brno má kolem 27.000 bytů. Královo Pole jich spravuje zhruba
1500.
 

Štítky dům, městská část, Brno, Královo Pole, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně-Králově Poli vznikne za 50 mil. dům s byty pro vozíčkáře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.