Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Brno dá 6 milionů inovativním malým a středním podnikům

Brno podpoří nápady malých a středních firem, které mají potenciál změnit trh. Speciální grant pomůže rozpracovat inovativní projekty, které v nezávislém hodnocení ocenili odborníci Evropské komise.

Na program SME Instrument Brno vyčlenilo město 6 milionů korun. První část peněz získává firma, která umí zkombinovat dva dosud nepropojitelné druhy zobrazování mikroskopem. 

Brněnský program navazuje na Horizont 2020 Evropské komise a jeho schéma SME Instrument financující firmy, které chtějí na trh přinést přelomovou technologii. Rozpočet prestižního schématu je ale omezený a peníze nakonec dostane jen malé procento společností, které při hodnocení překročí potřebnou hranici bodů. „V minulosti se mezi nimi ocitlo i několik brněnských firem, které prokázaly své kvality, ale na peníze kvůli velké konkurenci nedosáhly,“ uvádí ředitel JIC Jiří Hudeček.

To chce město novým projektem napravit. „Nezávislí odborníci Evropské komise svým hodnocením říkají, které projekty mají skutečně nadějnou inovaci. Byla by škoda nepodpořit firmy s potenciálem rychlého prosazení na trhu. Pomůžeme-li jim teď, v budoucnosti bude z jejich úspěchu těžit v podobě vzniku pracovních míst i odvádění daní do lokální kasy celé Brno,“ uvádí brněnský primátor Petr Vokřál. Brno se stalo prvním regionem v ČR a pátým regionem v Evropě, které z vlastních zdrojů podporuje nadějné a dobře hodnocené projekty a tak se snaží nastartovat inovativní střední a malé podniky.

Tisková zpráva

 

Štítky Brno, projekt, Evropská komise, peníze, Jiří Hudeček, Petr Vokřál, Evropa, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno dá 6 milionů inovativním malým a středním podnikům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.