Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Hvězdná noc Electro Swing River poprvé zavítá do Brna

Jarní Brno se už 13. května zhoupne na spontánní a živelné vlně electroswingu. Pódium klubu Fléda, na kterém se kdysi poprvé na Moravě hrál jazz, totiž ovládne nejdivočejší taneční party sezóny Electro Swing River.

Prvorepublikovou atmosféru a šarm dávných časů si tak Fléda připomene stylově se swingovým křepčením, nejlepším českým swing bandem Melody Boys, módní show i s dobovými šaty a účesy.

Electro Swing River zavítá do Brna po předchozích úspěšných edicích v Plzně a v pražské Nové scéně Národního divadla. Taneční noc kombinuje klasické swingové vystoupení živé kapely, electroswingové DJ sety a rozsáhlý doprovodný program. „Electroswing vznikl před pár lety pod taktovkou evropských a australských dýdžejů jako mix klasického jazzu a swingu s housovou, hip hopovou a elektronickou taneční muzikou. Do Česka pronikl díky bohaté tradici prvorepublikových tančíren velmi rychle. Hlavní zásluhu na popularitě tohoto žánru u nás má guru českého electroswingu Martin Juráček, který je organizátorem a zároveň jednou z hlavních hvězd programu Electro Swing River,“ dodává dramaturgyně klubu Fléda Marie Butula Cichá.

Na prvním brněnském vydání Electro Swing River se návštěvníci můžou těšit i na tradiční šlágry chlapců z Melody Boys, hvězdné sestavy sólistů z Melody Makers Ondřeje Havelky. Swingování pod heslem „Kdo neslyšel o electroswingu, žije na jiné planetě“ bude pak publikum učit pražské taneční studio Zig-Zag Tap & Swing. Taneční kreace na Flédě rozbalí i brněnská swingová škola Swing Wings. Jedinečnost večera podtrhne DJ James Wing, DJ Štěpán Jordánek ze Zig-Zagu, průkopník žánru DJ Mackie Messer (alias Martin Juráček) a charismatický DJ Toni Maroni z Vídně.

Doprovodný program Electro Swing River zahájí projekce němých filmů Old School is Cool. Zatančí i dvě okouzlující dámy, křehká Yazz a šarmantní Domka Hooplay. Atmosféru zlaté éry jazzu a swingu navodí i módní taneční show Jane Bond, návrhářky nepřehlédnutelných a nadčasových vlasových doplňků. Vstupenky na swingovou noc seženou zájemci v Café Eleven, Indies nebo v online předprodejích za 180 Kč.

Facebook událost

Tisková zpráva

Štítky Brno, Fléda, jazz, swing, Morava, Nová scéna (Praha), Plzeň, Ondřej Havelka, Česko, Facebook, Indies Records, Vídeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hvězdná noc Electro Swing River poprvé zavítá do Brna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.