Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž na kole narazil do otevřených dveří vozidla. Bez přilby utrpěl vážná zranění

I když to při současných chladných ránech tak nevypadá, cyklistická sezona je již v plném proudu. Přináší to sebou bohužel i zvýšenou četnost střetů cyklistů s ostatními účastníky silničního provozu. Jeden z nich se odehrál o víkendu a pro cyklistu skončil bohužel velmi špatně.

V Pekařské ulici objížděl stojící vozidlo zrovna v okamžiku, kdy jeho řidič otevřel dveře. Šestapadesátiletý muž na kole do nich narazil a skončil v bezvědomí na tramvajovém pásu. Cyklista putoval do nemocnice v přímém ohrožení života a s velmi špatnou prognózou.

Je velmi pravděpodobné, že by ho od fatálního úrazu hlavy ochránila přilba. Byť není pro dospělé povinná, její nošení jednoznačně doporučujeme. Samozřejmostí je pak osvětlení kola za snížené viditelnosti a jízda ve střízlivém stavu.    

Zdroj: PČR

Štítky cyklista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Krob

Samozrejmosti je divat se do zpetneho zrcatka, kdyz otviram dvere od auta do silnice. S takovym predstihem, aby se zabranilo pripadne kolizi s nekym, kdo by se zrovna mohl vyskytovat v mrtvem uhlu. Proc mam z toho clanku pocit ze si za to cyklista bez helmy muze sam?

Čtvrtek, 28. dubna 2016, 09:04Odpovědět

Muž na kole narazil do otevřených dveří vozidla. Bez přilby utrpěl vážná zranění  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.