Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V brněnských Lužánkách se poběží na pomoc nevidomým

Charitativní Noční běh pro Světlušku rozsvítí 21. dubna po setmění park Lužánky. Pro vidící i nevidomé sportovce je připraven od 19.00 doprovodný program. Ve 21.00 se pak se symbolicky zapnutými čelovkami vydají společně překonat tmu.

Letos se Světlušky čelovkovité slétnou v Lužánkách, kde jsme pro ně připravili trasu dlouhou 2,5 km, kterou si zdatnější sportovci oběhnou dvakrát. Přihlásit se a podpořit tak prostřednictvím Světlušky nevidomé je možné i přímo na místě před závodem, “ zve dosud váhající sportovce Přemysl Filip, ředitel Nadačního fondu Českého rozhlasu, který sbírku Světluška organizuje.  

S čelovkou potkáte 21. dubna v Lužánkách na startu i herce Zdeňka Junáka nebo fotbalového baviče Petra Švancaru. Trasování, tedy běh s nevidomým, si přijde vyzkoušet i elitní běžec Jiří Homoláč. O ztuhlé šíje běžců se postarají nevidomí maséři. Běžce na výkon naladí nevidomí hudebníci Lucie Chrápavá a Jakub Slezák.  Rytmus před startem nasadí Beatles revival The Glass Onion. „Přijďte a dozvíte se také, jak nevidomí rybaří, nebo jak se připravuje nevidomý běžec na maraton na Velké čínské zdi,“ slibuje energií sršící moderátor akce Jiří Kokomotos z Českého rozhlasu Brno.  

Areál se veřejnosti otevře v 18.30. Běh a souboj s tmou odstartuje ve 21.00 hodin.  

Startovné, které tvoří výtěžek do sbírky Světluška, stojí při online registraci 400Kč na místě 450Kč. Prvních tisíc registrovaných běžců se může těšit na startovní balíček s čelovkou a sportovní taštičkou. Podrobnosti na webu www.behprosvetlusku.cz.

Připojte se k akci na Facebooku https://www.facebook.com/events/972461679502576/

Tisková zpráva

Štítky Lužánky, Český rozhlas, The Beatles, Zdeněk Junák, Jiří Homoláč, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V brněnských Lužánkách se poběží na pomoc nevidomým  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.