Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Volejbalisté Brna touží po postupu do extraligového finále

Volejbalisté Brna po zisku stříbrných medailí v Českém poháru touží zopakovat nedávný úspěch a postoupit také do finále extraligy. V semifinále narazí na České Budějovice, které koncem února v pohárovém semifinále porazili nečekaně hladce 3:0.

Jihočeši získali za posledních šestnáct let osm mistrovských titulů a jsou favoritem série. Výrazně obměněný a posílený brněnský tým ale zaznamenal v posledních měsících výrazný výkonnostní vzestup.

"Udělali jsme velký kus práce. Můžeme se odrazit od našich dvou posledních vzájemných utkání. Kromě pohárového vítězství jsme odehráli vyrovnanou partii i v extralize, prohráli jsme zápas až v tie-breaku 2:3," uvedl na dnešní tiskové konferenci trenér Brňanů Ondřej Marek. Výhodu vnímá i v tom, že jeho svěřenci už splnili první výkonnostní cíl a nemají na rozdíl od soupeře co ztratit.

Brněnští volejbalisté se naposledy dostali do semifinále extraligy před devíti lety. Po výsledkovém útlumu před sezonou výrazně obměnili a posílili hráčský kádr. "Ve prospěch našeho soupeře hovoří skutečnost, že hraje dlouhou dobu společně v klubu i v reprezentaci. My takovou výhodu v sehranosti nemáme," řekl nahrávač Zdeněk Haník.

Brňané vybojovali poslední mistrovský titul ještě pod vedením Karla Lázničky v roce 1990. "V tom týmu hrál můj táta. Motal jsem se tehdy jako čtyřleté dítě při finálové sérii okolo hřiště. Ale moc si ze zápasů nepamatuji. Táta mi občas tento úspěch připomene. Nebylo by špatné navázat na tento výsledek," poznamenal Haník.

V rámci utužování kolektivu navštívili brněnští volejbalisté v přestávce po úspěšné čtvrtfinálové sérii protiatomový kryt pod hradem Špilberk. "Největší zážitek z toho měli naši američtí a hlavně ruští spoluhráči, když v krytu uviděli staré ruské noviny a po zdech nápisy v azbuce. Věříme, že i tato akce napomohla ke stmelení kádru," podotkl blokař Martin Klapal.

Zdroj: ČTK

Štítky volejbalista, Volejbal Brno, semifinále, VK Jihostroj České Budějovice, finále, Brno, Zdeněk Haník, Karel Láznička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté Brna touží po postupu do extraligového finále  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.