Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

II. ročník Mistrovství Brna v žehlení je opět tady

O nadcházejícím víkendu, v sobotu po obědě, vypukne v Nákupním centru Královo Pole žehlící šílenství. Všichni, kteří si v této disciplíně věří, už jsou registrováni v některé z kategorií a ostatní se podle indicií ze sociálních sítí přijdou postarat o skvělou diváckou atmosféru.

Každý registrovaný soutěžící získává od partnera akce - sítě čistíren a žehlíren Bel & Blanc - kupón k bezplatnému vyčištění oděvu. Návštěvníci centra mohou v sobotu v průběhu akce přinést vlastní oblečení, které jim na místě odborně a zdarma vyžehlí profesionál ze sítě Bel & Blanc.

"Zájem veřejnosti nás mile překvapil. Většina soutěžních pozic už je v tuto chvíli registrována a zbývá obsadit už jen jeden soutěžní tým, dvě rodiny s dětmi a dvě pozice v žehlení košil na čas," upřesnil Tomáš Knop, zástupce organizátora oblíbené soutěže Mistrovství Brna v žehlení. 

Mužský paradox

Před dvěma lety zvítězila v ženské kategorii s časem 3:02 Klára Majerová. Zcela překvapivě ji však časem 2:18 překonal vítěz mužské kategorie – devětačtyřicetiletý Petr Sýkora. „Ta moje výhra byla vlastně taková náhoda. Já jsem šel v době soutěže jen náhodou okolo a zastavil jsem se tam úplně na poslední chvíli, ani jsem nevěděl, co všechno tam předtím probíhalo. V novinách pak o mně dokonce psali, že vyhrál muž z ulice, což zní jako bych byl bezdomovec, to se jim moc nepovedlo,“ vysvětluje Petr Sýkora.

Celebrita se ale z pana Sýkory nestala. „Spíše mi z legrace volali kamarádi, že potřebují vyžehlit. Po vystoupení u Jana Krause mi přišlo hned několik SMS od známých: Stav se, máme koš plný prádla," směje se pan Sýkora.

Novinkou 2. ročníku jsou - mimo klasického žehlení na čas - divácky atraktivní žehlící souboje (tzv. battly) vždy mezi dvěma soutěžícími. Základní program tvoří 4 soutěže, do nichž se zájemci přihlašují přes FB profil NC Královo Pole a přímo v nákupním centru v čistírně Bel & Blanc. Dále se mohou do soutěží zapojit i návštěvníci přímo na místě v době konání akce. Mezi pětičlennou porotou se letos objeví například známý stand-up komik Karel Hynek.  

Časový harmonogram Mistrovství Brna v žehlení

13:00 – 13:45 – Soutěž rodin s dětmi 

14:00 – 14:45 – Soutěž týmů 

15:00 – 16:15 – Soutěž jednotlivců v žehlení košil na čas 

16:15 – 16:30 – Ukázky žehlení a tipy profesionálů ze společnosti Bel & Blanc  

16:30 – 18:00 – Soutěž jednotlivců - GRAND Finále 

Soutěžní pravidla 

Kategorie - rodiny s dětmi 

Soutěž pro čtyři registrované, tříčlenné rodinné týmy. Každý tým tvoří 2 dospělí a jedno dítě. Délka jednoho souboje bude 10 - 15 minut. Základní úlohou dospělých členů je samotné žehlení. Rolí dítěte je chystání oblečení k žehlení a jeho následné skládání, což bude součástí bodového hodnocení poroty. Vítězem souboje se stává ten tým, který v daném časovém limitu získá nejvíce bodů. Body jsou udělovány dle počtu vyžehlených oděvů.

Základní bodová škála:

Košile – 15 bodů, Kalhoty – 10 bodů, Tričko s krátkým rukávem -  5 bodů a Pánské trenýrky – 2 body  

Na průběh soubojů dohlíží porota, která vždy posuzuje technické a umělecké provedení a může strhnout body.

Kategorie – týmy

Utkají se 4 týmy v přímých vyřazovacích soubojích. Každý tým musí mít 3 členy.  Délka jednoho žehlícího souboje bude 10 -15 minut. Jeden ze členů týmu bude mít na starost nachystání oblečení a jeho skládání. Vítězem se stává tým s největším počtem bodů na základě hodnocení poroty. Systém hodnocení je stejný jako v předcházející soutěži.

Kategorie - Soutěž jednotlivců v žehlení košil na čas  

Pro zachování kontinuity s 1. ročníkem je součástí programu soutěž jednotlivců v žehlení košil na čas.  Soutěže se účastní předem přihlášení jednotlivci i náhodní kolemjdoucí. Cílem je dosáhnout nejkratšího času a pokusit se o překonání rekordu pana Sýkory (2:18). Čas je sledován a komentován moderátorem. Porota dohlíží na kvalitu provedení.  

Kategorie - Soutěž jednotlivců – Grand finále 

Nejzajímavější typ soutěže, který bude vyvrcholením celé akce. Jedná se o soutěž pro osm předem přihlášených jednotlivců, kteří se budou utkávat vyřazovacím způsobem v žehlících soubojích. Každý souboj probíhá za účasti 2 soutěžících a trvá 5 minut. Vítězem souboje se stává ten, kdo v daném časovém limitu získá nejvíce bodů. Body jsou udělovány dle počtu vyžehlených oděvů.

Základní bodová škála:

Košile – 15 bodů, Kalhoty – 10 bodů, Tričko s krátkým rukávem -  5 bodů a Pánské trenýrky – 2 body  

Na průběh soubojů dohlíží porota, která vždy posuzuje technické a umělecké provedení a může strhnout body. Vítěz celé této soutěže se utká v Grand finále s panem Sýkorou.  

Registrace do soutěží

Registrace do jednotlivých soutěží je možná až do 20. 2. 2016 buď přes facebookový profil NC Královo Pole nebo přímo v nákupním centru Královo Pole v Brně v čistírně Bel & Blanc.

Novinka pro letošní ročník 

Přineste si svůj libovolný oděv do nákupního centra Královo Pole a nechte si ho vyžehlit od profesionálů. Celé odpoledne (13:00 - 18:00) Vám bude k dispozici profesionál ze společnosti Bel & Blanc, který Vám rád zdarma vyžehlí Váš přinesený kus oblečení.

Známé osobnosti 

Těšit se můžete třeba na pana Sýkoru, prvního výherce Mistrovství v žehlení nebo známé tváře v porotě. 

Video s vystoupením pana Sýkory je ke zhlédnutí zde: http://www.showjanakrause.cz/#video-08 

Zábavným a soutěžním odpolednem provede zkušený moderátor Petr Holík.

Tisková zpráva

 

 

Štítky soutěž, Brno, Petr Sýkora, oblečení, obchodní centrum, Královo Pole, Jan Kraus, Petr Holík, Karel Hynek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

II. ročník Mistrovství Brna v žehlení je opět tady  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.