Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Autosalon se na brněnském výstavišti ani letos konat nebude

V minulosti tradiční brněnský Autosalon se ani letos na brněnském výstavišti konat nebude. Veletrhy Brno v letošním kalendáři s výstavní akci, na kterou chodily desetitisíce lidí, nepočítají. Důvodem je malý zájem automobilek. Napsal to v sobotním vydání Brněnský deník.

"Mohu potvrdit, že Autosalon letos nebude. Pořád ale doufáme, že díky neutuchajícímu zájmu lidí se ho v budoucnu opět dočkáme. Český trh a návštěvník si takový veletrh zaslouží," sdělil Deníku mluvčí Veletrhů Brno David Pokorný.

Akce patřila k nejoblíbenějším na brněnském výstavišti. V roce 2013, kdy se konal Autosalon naposled, ho navštívilo 80.000 lidí. "Je nám líto, že se v České republice s bohatou automobilovou tradicí nedaří uspořádat důstojný autosalon. Znovuzrození výstavy podporujeme," doplnil mluvčí Škody Auto Vítězslav Pelc.

Škoda je jedna z automobilek, které pravidelně projevují o účast zájem. Ostatních je ale málo. "Abychom Autosalon znovu pořádali, musí se to změnit. Aktuálně na trhu dominují čtyři značky, Škoda, Volkswagen, Hyundai a Ford. Ty Autosalon chtějí, ostatní ne," uvedl už dříve generální ředitel Veletrhů Brno Jiří Kuliš.

Zdroj: ČTK

Štítky Brněnské výstaviště, autosalon, Veletrhy Brno, ŠKODA AUTO a.s., David Pokorný, Česko, Volkswagen, Ford Motor Company, Hyundai

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autosalon se na brněnském výstavišti ani letos konat nebude  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.