Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ředitele KAM bude vybírat i hlavní architektka Kodaně

Rada města Brna rozšířila počet členů odborné poroty na výběr ředitele/-ky Kanceláře architekta města Brna o významnou osobnost – městskou architektku dánské Kodaně Tinu Saaby.

Tina Saaby je uznávanou evropskou odbornicí na plánování měst. Pravidelně se účastní významných konferencí. Velký zájem vyvolala také její loňská přednáška v Praze.  V dánském hlavním městě vede pracoviště, které má za úkol řídit rozvoj města tak, aby se Kodaň v žebříčcích světových metropolí přívětivých pro život posouvala stále vzhůru.

Brno má obdobné ambice jako Kodaň, chceme se v žebříčcích měst, kde se dobře žije, posouvat na vyšší příčky. A nově zřizovaná Kancelář architekta města Brna má za úkol na tom pracovat. Proto je logické, že jsme požádali paní architektku Saaby, aby nám pomohla s výběrem ředitele této instituce,“ říká Martin Ander, náměstek primátora.

Návštěvu architekty Tiny Saaby však město využije nejen k její účasti v porotě. „Připravíme veřejnou besedu s touto osobností, aby se i širší brněnská veřejnost mohla seznámit s tím, jak v Kodani plánují přívětivé město pro lidi,“ dodává Martin Ander.

Doplněním poroty výběrového řízení o Tinu Saaby vzrostl počet jejich členů na 11. Většinu tvoří nezávislí odborníci. Mezi nimi šéf úřadu plánování města Vídně Thomas Madreiter, ředitel Institutu plánování a rozvoje z Prahy Petr Hlaváček nebo Adam Gebrian, oceněný titulem Architekt roku 2015. Přihlášky do výběrového řízení mohou uchazeči podávat do 4. března 2016.

Tisková zpráva

Štítky Kodaň, Brno, architekt, Saab, Martin Ander, Praha, Adam Gebrian, Petr Hlaváček, Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy, Vídeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitele KAM bude vybírat i hlavní architektka Kodaně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.