Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

O Zlatý soudek se uchází více než 20 značek piv

O hlavní ocenění soutěže Zlatý soudek Pivex se bude letos v Brně ucházet opět přes 20 značek piv od zhruba desítky pivovarů. Soutěžní degustace se uskuteční 16. února na brněnském výstavišti, tedy den před zahájením potravinářského veletrhu Salima. ČTK to řekl Richard Morávek z pořádající agentury Snip.

"Hodnocení budou degustátoři dělat anonymně, anonymně budou piva čepována i odbornými výčepními," uvedl Morávek. V soutěži jsou letos velké značky jako přerovský Zubr nebo Starobrno, přihlásily se také tři minipivovary. Firmy budou soupeřit ve dvou kategoriích - světlé výčepní pivo a světlý ležák.

"Pivovary podle průzkumů soutěž vítají především proto, že se v současné době výrazně mění poměr spotřeby sudových piv ve prospěch lahvových," uvedl Morávek.

Kategorii světlý ležák u sudových piv vyhrál loni Litovel premium, kategorii světlých výčepních piv Gambrinus nepasterizovaný. Mezi minipivovary získala primát dvanáctka Rampušák nefiltrovaný z Dobrušky.

Odborníci vyhlásí výsledky soutěže hned 16. února společně s oceněními v soutěži lahvových piv Zlatý pohár Pivex - pivo 2016. Šampionem loňského ročníku soutěže byl Gambrinus 10 originál. Nejlepší kolekci měl pražský Staropramen.

Zdroj: ČTK

Štítky pivo, soutěž, Brno, Brněnské výstaviště, Pivovar Starobrno, Pivovar Gambrinus Plzeň, Pivovar Staropramen, Litovel, Gambrinus, Dobruška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O Zlatý soudek se uchází více než 20 značek piv  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.