Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brno hledá ředitele Kanceláře architekta města v otevřeném řízení

Rada města Brna rozhodla o vypsání otevřeného výběrového řízení na pozici ředitele Kanceláře architekta města Brna (KAM). Vybírat jej bude porota, ve které zasednou uznávaní odborníci, včetně zahraničních.

Ve výběrové komisi se objeví ředitel odboru plánování města Vídně Thomas Madreiter, šéf pražského Institutu plánování a rozvoje Petr Hlaváček nebo nezávislý odborník na urbanismus a architekturu Adam Gebrian, který loni získal prestižní ocenění Architekt roku.

Ředitel nové příspěvkové organizace města, o jejímž vzniku rozhodli brněnští zastupitelé na prosincové schůzi, bude řídit tým 12-15 odborníků na plánování města, urbanismus i architekturu. Jeho hlavním úkolem bude zahájit práce na novém územním plánu a koncepci tvorby veřejných prostranství. Přihlášky mohou kandidáti posílat do 4. března 2016.

Hledáme zkušeného manažera se schopností vést tvůrčí tým urbanistů, odborníka s dobrou znalostí moderních trendů v plánování měst, kde se lidem dobře žije. Bude poskytovat důležitou zpětnou vazbu a odborné podklady pro rozhodování městské samosprávy. Zároveň bude mít na starosti komunikaci s veřejností v otázkách rozvoje města. Není toho málo, ale věřím, že nabídka takového místa bude výzvou pro řadu šikovných profesionálů v oboru,“ řekl Martin Ander, náměstek primátora pro územní rozvoj.

Výběrové řízení bude dvoukolové. V prvním kole uchazeči předloží písemnou přihlášku s odborným životopisem a požadovanými přílohami. Uchazeči, kteří postoupí do druhého kola, pak budou vyzváni k předložení vlastní vize fungování KAM a jejího významu v procesu plánování města.

 

Foto Tomáš Sláma | Zdroj Město Brno

Štítky Brno, plánování, Kancelář architekta města Brna, Adam Gebrian, Petr Hlaváček, Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy, Vídeň, Martin Ander

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno hledá ředitele Kanceláře architekta města v otevřeném řízení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.