Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Strážníci v Brně budou častěji odtahovat špatně parkující auta

Řidiči v Brně se letos musí připravit na to, že jim městská policie při špatném parkování bude častěji odtahovat auta. Před rokem totiž využívala jen dvě odtahová vozidla, nyní jich má k dispozici již šest. Loni nechali strážníci ve městě odtáhnout 5200 aut, což bylo v meziročním srovnání zhruba o 1200 vozidel méně.

Trend se ale může velmi brzy změnit, řekl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

"Loni jsme více kladli důraz na prevenci. Přesto je špatně parkujících řidičů mnoho. Odtahujeme auta, která brání průjezdu jiných vozidel na sídlištích nebo v centru," uvedl mluvčí.

Někteří řidiči neváhají podle něj odstavit vůz i přímo na tramvajový pás, čímž zcela zastavují nebo omezují tramvajovou dopravu. Loni bylo těchto řidičů 17, předloni devět.

Letos se městská policie zaměří na odtahy vozidel, která parkují před přechody i na přechodech pro chodce, dále na auta bránící ve výhledu do křižovatky, a to zejména v blízkosti základních a mateřských škol. Nevhodně odstavená vozidla mohou totiž bezprostředně ohrozit školáky, zdůraznil Ghanem.

Odtažené vozy končí na odstavném parkovišti v ulici Porážka. Kromě pokuty do 2000 korun musí řidič zaplatit za odtah i 1800 korun a za každý den umístění auta na parkovišti 120 korun.

Odtahová vozidla provozuje příspěvková organizace města Brna Brněnské komunikace. Ještě počátkem loňska měla jen dvě, v únoru ale přikoupila třetí a koncem loňska pak další tři.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci v Brně budou častěji odtahovat špatně parkující auta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.