Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Brně vznikla sportovní hala za téměř 32 milionů

Sportovní hala za téměř 32 milionů korun vznikla v brněnské městské části Maloměřice-Obřany. Centrum poslouží pro tělesnou výchovu žáků z vedlejší Základní školy Hamry, ale také nabídne zázemí pro halové sporty a prostory pro kulturu.

Během slavnostního otevření, které proběhne v pátek 8. ledna v 10:00, promluví hejtman Michal Hašek, náměstkyně primátora Klára Liptáková a další. Akci bude moderovat Michal Chylík. Po slavnostním zahájení bude kromě komentované prohlídky přichystané i občerstvení.

Sportovní a volnočasové centrum bude nabízet prostory pro tělesnou výchovu a všechny halové sporty. Moderně zařízený komplex patřící TJ Sokol tak bude kromě plnohodnotného sportovního zázemí disponovat také společenskými místnostmi pro kulturní potřeby. „Jelikož je v Brně podobné zařízení pouze v Králově Poli a Bohunicích, jsme o to víc rádi, že se nám povedlo halu postavit,“ říká jednatel TJ Jiří Musil.

Hala nabídne sportovcům kromě moderního povrchu také šest šaten a cvičební pomůcky pro tělesnou výchovu. Ke kulturně-společenským účelům zase poslouží jedna velká a dvě menší společenské místnosti s možností občerstvení. Sportovní areál bude klimatizovaný, s bezbariérovým přístupem a tribunou pro přibližně čtyři sta diváků.

Moderní hala stojí na místě bývalého házenkářského hřiště vedle základní školy Hamry, jejíž žáci budou halu využívat pro hodiny tělocviku. V odpoledních hodinách budou sportovní prostory sloužit žákovským a dorosteneckým týmům z Maloměřických a Obřanských sportovních oddílů. Na večer halu zaplní vyznavači halových sportů, jako je oddíl maloměřických házenkářů, pro které se hala stane domácí palubovkou. „Předpokládáme využití sportovní haly i jinými sportovními oddíly zejména z našeho okolí, soukromými společnostmi a sportovními nadšenci,“ říká hospodář TJ Aleš Kolář.

Stavba haly je z velké části dotována penězi Regionálního operačního programu. „Významnou měrou také pomohla finanční spoluúčast Městské části Maloměřice - Obřany, které ze svého rozpočtu poskytlo na realizaci projektu dva miliony korun. „Rád bych touto cestou poděkoval tehdejším zastupitelům naší Městské části, za jejich pochopení a vstřícný přístup k celkovému projektu“ dodává Jiří Musil.

Výstavba sportovního volnočasového centra začala v lednu letošního roku a předcházela ji zhruba tříletá příprava.

Tisková zpráva

Štítky Brno, sportovní hala, sport, tělesná výchova, Národní park Hamra, Jiří Musil, Česká obec sokolská, Michal Hašek, Klára Liptáková, Královo Pole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně vznikla sportovní hala za téměř 32 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.