Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brněnské letiště je bránou do celého světa

I když si to možná uvědomuje jen málokdo, v listopadu se Brňanům (a nejen jim) otevřela prostřednictvím letiště v Brně-Tuřanech brána do celého světa. Bez výjimky.

Realita cestování letadlem z Brna má dnes totiž následující podobu: Poté, co se do růžova vyspíte a nasnídáte, nasednete o půl jedenácté dopoledne na letištní autobus 76 (či využijete vlastního automobilu), v poledne se posadíte do letadla, které se více než nápadně podobá soukromým tryskáčům, během pětačtyřicet minut dlouhého letu si vychutnáte oběd ve výšce deset tisíc metrů, abyste poté bezproblémově a pohodlně přesedli v Mnichově na některé z letadel, které vás dopraví do takřka jakékoli destinace, jaká vás jen napadne. Večeřet tak můžete v kterékoli evropské metropoli anebo třeba na východním či západním pobřeží Spojených států.

Toto vše je možné díky nové letecké lince, kterou mezi Brnem a Mnichovem spustila 16. listopadu letošního roku britská společnost BMI Regional ve spolupráci s německým národním dopravcem Lufthansou, jak ostatně Brněnská drbna již informovala. Linka je v provozu šestkrát týdně, každý den kromě soboty.

Díky spolupráci výše zmíněných leteckých společností je proto možné využít jak samotného letu do Mnichova, tak i navazujících spojů v rámci celé sítě německého dopravce, včetně letů partnerských aerolinií z celého světa sdružených v letecké alianci Star Alliance, například pro lety po USA.

Ze všeho nejdůležitější jsou samozřejmě ceny. Zpáteční letenka z Brna do Mnichova se pohybuje těsně pod hranicí 5 tisíc korun. Ceny zpátečních letenek do evropských měst jsou v rozmezí od šesti do třinácti tisíc korun, lety mimo Evropu pak začínají na částce patnáct tisíc korun.

Kromě toho lze pochopitelně stále využívat nabídky nízkonákladových aerolinií Ryanair a Wizzair, které provozují lety na dvojici londýnských letišť Stansted a Luton a do nizozemského Eindhovenu. Pokud dosud nevíte, čím potěšit na Vánoce své blízké (či sebe sama), letecký výlet z Brna by mohl být vítanou volbou.

Letiště Brno 

Štítky Brno, Letiště Brno-Tuřany, Mnichov, USA, Lufthansa, BMI Regional, Ryanair, Star Alliance, Wizz Air, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské letiště je bránou do celého světa  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.