Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

První parkoviště P&R bude v provozu u ústředního hřbitova

Od čtvrtka 26. listopadu 2015 spouští město Brno do testovacího provozu nové parkoviště P&R (zaparkuj a jeď), které se nachází u ústředního hřbitova. Půjde o nových 177 parkovacích míst, dalších sedm míst bude k dispozici pro vozíčkáře.

Nová plocha pro automobily má za cíl snížit počet vjezdů aut do centra. Řidiči zde totiž budou moci zanechat svůj vůz a dále pokračovat městskou hromadnou dopravou.

„Je to naše první realizace parkoviště, která občanům a návštěvníkům Brna nabídne novou parkovací plochu, kde budou moci odstavit svoje auto pod závorou a do města vyrazit MHD. Chceme tím pomoci snižovat počet aut a emise ve městě,“ řekl náměstek primátora Richard Mrázek.

Motivovat lidi chce město Brno také schváleným ceníkem. Ten stanovuje, že první dvě hodiny po vjezdu jsou zdarma, dalších dvanáct hodin je za 20 Kč. Parkoviště je pro větší bezpečnost vybaveno u závory snímací kamerou, čímž je zajištěn větší přehled vjezdů a odjezdů aut. Řidičům zde bude rovněž k dispozici elektronický informační panel, který bude podávat informace o příjezdu tramvají MHD, zároveň je zde také automat na jízdenky.

Vybudování parkoviště trvalo přibližně tři měsíce. Jeho výstavba přišla na 8,8 mil. korun s tím, že město si na jeho realizaci pomohlo evropským projektem 2MOVE2, který běží v rámci programu CIVITAS. Stavbu realizovala společnost VESELÝ DOPRAVNÍ SIGNALIZACE s.r.o.

Tisková zpráva

 

Štítky Brno, městská hromadná doprava, Richard Mrázek, VESELÝ DOPRAVNÍ SIGNALIZACE, s.r.o., hřbitov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První parkoviště P&R bude v provozu u ústředního hřbitova  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.