Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Brně se otevírá Kostkoland. Nabídne největší hernu s Legem v tuzemsku i muzeum s unikátními modely. Například i vilu Tugendhat

V Království hraček Bambule v brněnském Centru Olympia se v sobotu 28. listopadu otevře Kostkoland. Prostor o ploše zhruba 800 metrů čtverečních, jenž vznikl v druhém patře hračkářství, nabídne spojení největší herny s Legem v tuzemsku a také muzeum s více než stovkou modelů postavených z této slavné stavebnice.

Návštěvníci tu budou moci zhlédnout například model slavné vily Tugendhat, ale i mnoho interaktivních objektů. Modely se budou pravidelně obměňovat. Herna očekává příval malých i větších stavitelů – připraveny tu pro ně jsou statisíce kostiček Lega. 

Stálá hrací zóna s Legem o takové velikosti v Česku zatím není,“ říká Petr Homolka, majitel sítě obchodů Království hraček Bambule, který vznik Kostkolandu inicioval.

Herna se statisíci kostek Lega

Kostkoland nabízí vyžití pro malé o větší příznivce Lega. Těm starším tu budou k dispozici v tzv. free zóně, tedy k volnému hraní, stovky tisíc nejrůznějších kostek Lega, pro menší jsou připraveny stavebnice s Duplem. Prostor doplňuje i mini kavárna, takže příjemně si zde odpočinou i rodiče čekající na svoje potomky. Herna bude otevřena každý den v týdnu. Návštěvníci se ale mohou těšit i na nabídku organizovaných soutěží a her.

Na víkendy a při různých příležitostech tu chceme pořádat akce pro děti či programy pro školy. At´ už to bude zábavné stavění kostek na čas či poslepu, nebo stavění na téma a vyhodnocení nejlepšího modelu a podobně,“ říká Kateřina Hirschová, jež se o projekt Kostkoland stará. Herna je určena především pro děti ve věku od 5 do 14 let, ale zabaví se tu děti zhruba od dvou let, horní hranice není omezena. „Stavebnice Lego Architecture nebo Lego Technic může bavit i dospělé návštěvníky,“ vysvětluje Kateřina Hirschová.

Vila Tugendhat i interaktivní ruské kolo a nádraží

Druhou součást Kostkolandu představuje muzeum s více než stovkou modelů. Návštěvníci se tu mohou těšit na historické lodě, populární automobily Tatra, egyptské pyramidy, vesmírnou základnu, ale třeba i na populárního krtečka a mnoho dalšího. Vše pochopitelně z Lega. K Brnu jako lokalitě, která se pro Kostkoland stala prvním zázemím, odkazuje model slavné vily Tugendhat.

Největší zájem čekáme o interaktivní modely, je tu kuličkodráha, točící se ruské kolo, fandy do mašinek potěší funkční kolejiště s vláčky, jež je na ploše 2 x 9 metrů,“ říká Radovan Pekárek z fóra Kostky.org, které pod sebou sdružuje dospělé příznivce skládání z Lega, Adult Fans of Lego, takzvané Afoly. Jak přitom uvádí, práce na jednotlivých modelech zabere desítky až stovky hodin, nutnost nastudovat mnoho plánů a návrhů, náročné je také zajistit potřebné dílky Lega. „Například model vily Tugendhat, který je zde také vystaven, se skládá z 25 000 kostek Lega a vlastní stavění zabralo 215 hodin,“ uvádí Radovan Pekárek. K nejnáročnějším objektům patří modely hradů, které se mohou sestávat až z milionu dílků a jejich realizace zabere mnoho stovek hodin.

Kostkoland, zahrnující hernu, muzeum a kavárnu se pro veřejnost otvírá v Centru Olympia v Brně v sobotu 28. listopadu ve 13.00 hodin. Dále bude pravidelný vstup v pondělí – pátek:10.00 – 21.00 hodin, v sobotu – neděli: 9.00 – 21.00 hodin. Vstup do herní zóny Kostkolandu je zdarma, za výstavu v muzeu činí vstupné pro dospělého 100 Kč, 50 Kč za dítě, případně lze pořídit rodinnou vstupenku za 200 korun. Na plánovaných víkendových akcích bude Kostkoland spolupracovat s Afoly z Kostky.org. Více informací na www.kostkoland.cz.

Tisková zpráva

V Brně se otevírá největší herna s Legem v ČR

Středa, 25. listopadu 2015, 13:29

Výstava_muzeum_Kostkoland_17
Výstava_muzeum_Kostkoland_16

Štítky Lego, muzeum, herna, Brno, vila Tugendhat, Bambule, Česko, Tatra Trucks, Lego Technic, Lego Architecture

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se otevírá Kostkoland. Nabídne největší hernu s Legem v tuzemsku i muzeum s unikátními modely. Například i vilu Tugendhat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.