Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zemřela brněnská herečka Irena Konvalinová

V 59 letech zemřela v pátek 20. listopadu herečka Městského divadla Brno Irena Konvalinová. Patřila přes 30 let k výrazným osobnostem brněnských divadel, příležitostně se objevovala také před filmovou a televizní kamerou.

Zprávu o úmrtí herečky zveřejnilo divadlo na svém webu. Konvalinová se narodila 23. prosince 1955 v Opavě a pocházela z učitelské rodiny. Po absolutoriu na brněnské Janáčkově akademii múzických umění zamířila do šumperského divadla. Od roku 1980 působila v Brně, nejdříve ve Státním divadle (dnes Národní divadlo Brno) a od roku 2000 hrála v Městském divadle Brno.

Herečka spolupracovala s brněnským rozhlasem, příležitostně i dabovala. Před kamerou se objevila například v roli matky ve filmu Útěk do Budína nebo v hlavní roli v televizní pohádce Šahrazád.

Zdroj: ČTK

Štítky herec, Irena Konvalinová, divadlo, Brno, Národní divadlo Brno, Janáčkova akademie múzických umění v Brně, Městské divadlo Brno, Útěk do Budína, Opava, videokamera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřela brněnská herečka Irena Konvalinová  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.