Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hollan rezignuje z postu radního Brna-středu, nestíhá dvě funkce

Matěj Hollan (Žít Brno) rezignuje z časových důvodů z postu radního v městské části Brno-střed, protože nestíhá vykonávat dvě funkce. Je totiž zároveň primátorovým náměstkem, který má na starosti kulturu, zdravotnictví a sociální oblast. Zastupitelem městské části zůstane.

Hollana by měl na pozici radního nahradit Michal Doležel (ŽTB), sdělil starosta Brna-středu Martin Landa (ŽTB). Hollan se rozhodl vzdát funkce pro časovou vytíženost spjatou s funkcí náměstka brněnského primátora. Hnutí Žít Brno za něj nominovalo Doležela. Nového člena rady bude volit zastupitelstvo 25. listopadu. Landa se domnívá, že zastupitelé návrh schválí. "Michal Doležel v současné době předsedá Komisi pro správu bytových domů a jeho práci si pochvaluje i opozice. Věřím tedy, že dojde k jednomyslnému zvolení," uvedl Landa.

Hollanův krok se nelíbí opoziční ODS a ČSSD, podle kterých Hollan před volbami sliboval, že udělá z Brna-středu nejlepší čtvrť. "Kandidoval na starostu a sliboval mnohé. Před volbami byla kampaň Žít Brno postavená pouze na jeho osobě a především díky němu se dostali do zastupitelstva lidé jako Svatopluk Bartík a Martin Landa. Podvedl ty, kteří ho volili," uvedli sociální a občanští demokraté v prohlášení, pod nímž je podepsaný bývalý starosta Libor Šťástka (ODS) a bývalý místostarosta Pavel Sázavský (ČSSD).

Podle nich je pracovní vytíženost spojená s funkcí náměstka primátora pouze zástupným důvodem Hollanova odchodu. "Musel vědět, že funkce náměstka nebude jednoduchá. Na skutečné důvody jeho útěku se tak bude opozice dotazovat na zastupitelstvu. Podle nás je tím pravým důvodem obava ze spoluzodpovědnosti nejen za řadu podivných rozhodnutí na radnici Brno-střed v uplynulém roce, ale i za ty budoucí," stojí v prohlášení.

Zdroj: ČTK

Štítky Matěj Hollan, Brno-střed, Žít Brno, Martin Landa, Michal Doležel, ODS, ČSSD, Svatopluk Bartík, Libor Šťástka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hollan rezignuje z postu radního Brna-středu, nestíhá dvě funkce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.