Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Aktivisté chtějí, aby vedení Brna lépe bojovalo se smogem

Aktivisté chtějí, aby vedení Brna lépe informovalo jeho obyvatele o smogových situacích, problémech s prašností a špatných rozptylových podmínkách.

Informace, které k tomu město sděluje, jsou nedostatečné a město ani nepřijímá opatření ve snaze situaci zmírnit, řekl dnes Martin Šuba z iniciativy Dejchej Brno, která sleduje vývoj kvality ovzduší ve městě. Náměstek primátora Martin Ander (SZ) připustil, že jsou nutné některé změny, na nichž magistrát pracuje.

Naposledy byla smogová situace v Brně vyhlášena minulý pátek a sobotu. Chyběly o tom informace na hlavním městském brněnském webu www.brno.cz a informace na dalších městském webu o ovzduší www.ovzdusi.brno.cz byly příliš odborné, uvedl Šuba.

Aktivisté chtějí, aby byly podél komunikací v Brně informační panely, které řidiče upozorní na smogové situace a na to, kdy by raději místo svých aut měli použít MHD. Podle Šuby je třeba zvažovat v době smogových situací uzavírky některých silnic, popřípadě zavést dočasně městskou hromadnou dopravu zdarma.

 "Pracujeme na tom, aby se informace dostávaly k lidem rychleji a nebyli přitom zatěžováni komplikovanými čísly. Na webu města by se tyto informace měly zveřejňovat již v nejbližší době," uvedl Ander. Rozsáhlejší opatření v podobě silničních uzavírek bude podle něj těžké naplánovat. Upozornil na to, že v některých okrajových částech města jsou větší problémy se smogem než v jeho centru, což bude komplikací při plánování případných uzavírek v době smogových situací.

Zdroj: ČTK

   

Štítky Brno, Martin Ander

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aktivisté chtějí, aby vedení Brna lépe bojovalo se smogem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.