Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Do mateřských škol bylo přijato 4 012 dětí

Ve školním roce 2015/2016 bylo přijato do mateřských škol v Brně celkem 4 012 nových dětí, což je o 145 více než v předchozím školním roce, kdy jich bylo 3 867. Celkem navštěvuje 137 brněnských mateřských škol 11 537 dětí. Pro odklad se rozhodlo 647 rodičů.

Jsme rádi, že se nám daří umisťovat stále více dětí do našich mateřských škol. U šestiletých, pětiletých a čtyřletých přestává být problém se do školky dostat, zatímco u tříletých je to stále mnohdy obtížné a vždy záleží na tom, zda budou mít jednotlivé školky volné kapacity,“ řekla první náměstkyně primátora Klára Liptáková.

Přijaty byly všechny brněnské děti šestileté, pětileté a čtyřleté. K předškolnímu vzdělávání bylo rovněž vzato 94% dětí tříletých a také 11% dětí netříletých, které mají trvalé bydliště ve městě Brně a přihlásily se na celodenní docházku. Do MŠ se nedostalo 132 tříletých dětí. Problém s umístěním se týká zejména Bystrce – oblast sídliště Kamechy.
Děti mladší tří let byly přijímány do mateřských škol v lokalitách se stabilizovanou bytovou výstavbou. Jsou to děti, které dovrší tři roky v průběhu prvních podzimních měsíců s tím, že se jedná o 625 dětí.

Dle sdělení ředitelek mateřských škol je v současné době kapacita zcela zaplněna. Brno provozuje 137 mateřských škol s celkovou kapacitou 11 537 dětí.

Městu Brnu se za posledních dvanáct let podařilo zvýšit počet míst pro předškolní vzdělávání o více jak 2700 míst. Nutno podotknout, že bez spolupráce s jednotlivými městskými částmi by toto číslo nebylo takto vysoké. Mnohdy se jednalo o stavební úpravy, četná rozšíření stávajících kapacit či výstavbu nového objektu. Jestliže ještě na přelomu druhého tisíciletí navštěvovalo brněnské mateřské školy přes osm tisíc dětí, pak na počátku školního roku 2015/2016 je to již 11 537 dětí.

Tisková zpráva

Štítky mateřská škola, školní rok, Brno, Klára Liptáková, Bystrc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do mateřských škol bylo přijato 4 012 dětí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.