Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na brněnském koštu svatomartinských vín bude 100 vzorků

Stovka svatomartinských vín od stejného počtu vinařství bude letos na svatomartinském koštu na brněnském náměstí Svobody. Ve středu 11. listopadu tam vinaři otevřou slavnostně první lahve mladých vín. Akci pořádá Vinařský fond.

Svatomartinský košt v Brně se letos koná od 11:00 do 18:00. Předtím bude v 10.00 hodin požehnáno novému ročníku vín v katedrále sv. Petra a Pavla. Odtud se vydá průvod v čele se sv. Martinem na náměstí Svobody, kde jako každý rok otevřou zástupci Vinařského fondu první láhev Svatomartinského přesně v 11.00 hodin.

Svatého Martina bude letos představovat brněnský herec Martin Sláma. Režijně zastřešuje slavnostní průvod Městské divadlo Brno.

V nabídce svatomartinského koštu budou zastoupeny všechny barvy i odrůdy svatomartinského vína. Vstupenka za 150 Kč zahrnuje volný vstup pro jednu osobu na Svatomartinský košt, degustační skleničku, osm degustačních mincí a informační katalog.

Ve stejnou chvíli jako v Brně si Svatomartinským vínem lidé připijí i na desítkách dalších míst České republiky. Oslavy nového ročníku ve spojení s gastronomickým zážitkem v podobě pečené svatomartinské husy se staly fenoménem posledních let. Výčet jednotlivých akcí je na www.wineofczechrepublic.cz.

Značku Svatomartinské víno může letos užívat 369 vín ze 445 přihlášených vzorků. Letošní zájem vinařů předčil předchozí ročníky, přihlásili i více vzorků. Do prodeje může vyslat svatomartinská vína 113 vinařů. Podle zpřesněných odhadů Vinařského fondu letos půjde na trh až 2,3 milionu lahví svatomartinských vín, nejvíce v desetileté historii. Letošní ročník má mít i výjimečnou kvalitu.

Zdroj: ČTK

Štítky svatomartinské víno, vinařství, Vinařský fond, víno, Brno, Městské divadlo Brno, Náměstí Svobody, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na brněnském koštu svatomartinských vín bude 100 vzorků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.