Počasí dnes6 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vodné a stočné od Nového roku podraží minimálně

Od 1. ledna 2016 bude ve městě Brně platit nový tarif vodného a stočného, jehož návrh zpracovala společnost Brněnské vodárny a kanalizace, a. s. Celková úprava ceny za vodu se změní o 0,9 % ze současných 74,46 Kč/m3 na 75,14 Kč/m3 včetně DPH.

Nemění se sazba za stočné, která zůstává ve výši 38,36 Kč/m3. Zvýší se pouze sazba za vodné, a to o 1,9 % – z 36,10 Kč/m3 na 36,78 Kč/m3 včetně DPH. Nový tarif schválila rada města v úterý 3. listopadu 2015.

Brněnské vodárny a kanalizace, a. s., mají za účelem provozování vodovodů a kanalizací pro veřejnou potřebu s městem Brnem nájemní a provozní smlouvu uzavřenou v r. 1999. Tarify vodného a stočného pro rok 2016 jsou BVK, a. s., navrženy také v souladu s koncesní smlouvou, dle které přenechává město Brno s účinností od 1. 1. 2016 do 31. 12. 2025 vodohospodářský majetek ve svém vlastnictví do pachtu BVK za účelem provozování stokové sítě. Tato smlouva byla uzavřena v souladu s podmínkami Operačního programu Životní prostředí EU.

Do tarifů je zahrnut vývoj spotřeby a cen základních vstupů, zejména tvorba zdrojů na obnovu, opravy a údržbu vodohospodářské infrastruktury. Pokud se uvažuje o průměrné rodině, pak předpokládaný nárůst oproti r. 2015 činí 92,- Kč/rodina/rok, tj. cca 7,67 Kč měsíčně.

Tisková zpráva

Štítky Brněnské vodárny a kanalizace, a.s., Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vodné a stočné od Nového roku podraží minimálně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.