Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Výstava v tramvaji připomíná historii Tepláren Brno

Tramvaj připomínající 85.výročí Tepláren Brno lze nyní potkat v brněnských ulicích. Zvenčí je vůz označen výraznými polepy v charakteristické červenobílé barvě, uvnitř pak najdou cestující mini-výstavu mapující historii městské společnosti, která v současnosti zásobuje teplem více než 90 tisíc domácností v moravské metropoli.

Letošní výročí chceme především využít k tomu, abychom se Brňanům co nejvíce představili jako moderní firma, dodávající komfortní teplo bez starostí,“ uvedl generální ředitel Tepláren Brno Petr Fajmon.

Na plakátcích umístěných uvnitř ve vozidle se lidé například dozvědí o počátcích moderního teplárenství, které v Brně odstartovalo spuštění nejstaršího provozu na Špitálce v roce 1930, nechybějí však ani zajímavosti o nejmodernějším provozu Tepláren Brno Červeném mlýně, jehož technologické vybavení umožňující kombinovanou výrobu tepla a elektřiny patří mezi evropskou špičku, či podrobnosti k postupné výměně zastaralých parovodů za moderní horkovody. Zaujmou jistě také informace k aplikaci Teplota v Brně, kterou si zájemci mohou stáhnout do svých mobilů a kdykoliv tak zjistit aktuální venkovní teplotu na kterémkoliv místě v Brně. 

Tramvaj bude nasazována na různých linkách a lze ji „vystopovat“ pomocí aplikace iRIS (http://iris.bmhd.cz), kde je možné zobrazit jak linku, na které tramvaj v daný den jezdí, tak její aktuální polohu. Evidenční číslo tramvaje pro vyhledání v iRIS je 1038.

Výstava v tramvaji, která bude ulicemi Brna jezdit do poloviny února, je jen jednou z  akcí, kterou Teplárny Brno ke svému výročí připravily. Probíhající tipovací soutěž pro veřejnost o zajímavé ceny doplní od 4. do 17. prosince ještě například originální road show na vybraných zastávkách MHD.

Tisková zpráva

Štítky Teplárny Brno, teplo, Brno, historie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstava v tramvaji připomíná historii Tepláren Brno  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.