Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Město zvelebí ulici Benešovu a přednádražní prostor

Jednou z největších investic v nejbližších letech bude oprava ulice Benešovy a přednádražního prostoru. Město Brno nyní připravuje dokumentaci pro územní rozhodnutí a stavební povolení. Smlouvu pro vypracování dokumentací schválila Rada města Brna v úterý 3. listopadu 2015 s finančním obnosem 8,4 mil. Kč.

Benešova ulice bude řešena jako městská třída, kde bude vybudován jak přesný koridor pro tramvaje a osobní dopravu, tak zároveň i pás pro cyklisty. Jde o úsek od Mahenova divadla po hl. nádraží. Odhad celkových nákladů je 353 mil. Kč. Předpoklad zahájení oprav je rok 2017.

V přednádražním prostoru bude město zejména nově upravovat kolejiště, prostory pro pěší, dojde k instalaci městského mobiliáře a zeleně, stojanů na kola, budou vybudovány bezbariérové vstupy atd. Už nyní zde probíhají práce na opravách kanalizace a technických sítí.

Rekonstrukce ulice Benešovy zahrnuje rekonstrukci komunikačních ploch v celé šířce uličního prostoru ulic Benešovy, Divadelní a Malinovského náměstí včetně křižovatky Cejl/Koliště a tramvajového trojúhelníku v ústí ulice Rooseveltovy a na něj navazujícího úseku ulice Rooseveltovy až po ulici Dvořákovu. Cílem rekonstrukce je vybudování městské třídy s tramvajovou tratí, s novým dopravním řešením městské hromadné dopravy i individuální automobilové dopravy. Součástí stavby bude rovněž bezpečný koridor jak pro chodce, tak pro cyklisty.

Tisková zpráva

Štítky Brno, oprava, Cejl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město zvelebí ulici Benešovu a přednádražní prostor  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.