Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Nezisková organizace EDULAB otevřela v Mateřské škole Brno Metodické centrum pro předškolní vzdělávání

Osvěta v oblasti integrace digitálních technologií a nových progresivních metod do edukačního procesu, praktické ověřování didaktických možností propojení moderních a klasických postupů v prostředí mateřské školy a podpora rozvoje digitální gramotnosti učitelů.

To vše je posláním Metodického centra pro předškolní vzdělávání, které bylo 27. října otevřeno v Mateřské škole Brno.

Metodické centrum pro předškolní vzdělávání vzniklo v rámci projektu Školka hrou, který realizuje nezisková organizace EDULAB. Ta poskytuje mateřským školám nejen tištěné a elektronické publikace, ale především metodickou podporu ve formě praktických školení, workshopů, metodických dnů a odborných konferencí. K efektivnímu využití moderních informačních a komunikačních technologií ve výchovně-vzdělávací činnosti pak EDUkační LABoratoř.

Hlavní činností metodického centra v Mateřské škole Brno budou semináře a poskytování metodické pomoci ostatním mateřským školám v regionu. „Vznik metodického centra je unikátní myšlenkou, která přináší pedagogům mateřských škol možnost profesně se rozvíjet, získávat přehled o nových možnostech pro svou práci, a to vše na základě sdílení pozitivních zkušeností především v praktické podobě. Naši lektoři v něm budou předávat ostatním kolegům zkušenosti z vlastní praxe a také ověřovat nové metody a postupy,“ konstatovala Miluše Vondráková, vedoucí metodička pro primární a preprimární edukaci neziskové organizace EDULAB.

Do projektu jsme se přihlásili na základě výzvy směřující k novým trendům s digitálními technologiemi s využitím inovativních programů v rámci výchovně-vzdělávacího procesu v naší mateřské škole,“ uvedla Zdeňka Králová, ředitelka MŠ Brno a dodala. „Jsme pozitivně nakloněni k metodice Školka hrou. Oslovuje nás především prolínání nových metod předškolního vzdělávání s těmi osvědčenými. Při práci s metodikou očekáváme nápaditost v modelových činnostech, kreativní přístup nových modelů a trendů při nabídce činností s dětmi. Zkrátka hledáme nové nápady a inspirace s novými výukovými materiály.“

Metodická centra pro předškolní vzdělávání vznikla na vybraných pilotních mateřských školách v Praze, Brně, Ostravě, Plzni, Olomouci, Pardubicích, Ústí nad Labem a Hustopečích. V centrech budou představovány trendy moderního předškolního vzdělávání a možnosti efektivního využití informačních a komunikačních technologií ve výchovně-vzdělávací činnosti.

Tisková zpráva

Štítky mateřská škola, Brno, nezisková organizace, Zdeňka Králová, trend, Praha, Plzeň, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezisková organizace EDULAB otevřela v Mateřské škole Brno Metodické centrum pro předškolní vzdělávání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.