Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Markéta Martinkovičová z Brna vyhrála první ročník fotomodelingové soutěže Czech&Slovak Photo Girl 2015

V úterý 27. října 2015 proběhl v Brněnském Semilassu finálový galavečer soutěže Czech&Slovak Photo Girl 2015. Ve finále prvního ročníku česko – slovenské soutěže pro perspektivní fotomodelky o titul Czech&Slovak Photo Girl 2015 soutěžilo 14 půvabných dívek z České republiky a Slovenska.

Vítězkou Czech&Slovak Photo Girl 2015 se stala Markéta Martinkovičová, dvaadvacetiletá studentka ekonomie z Brna.

Na druhém místě se umístila Dominika Kamara, osmnáctiletá kadeřnice z Prahy. Třetí příčku obsadila Katarína Šlepkovská, jedenadvacetiletá studentka art-managementu z Košic. Byla udělena také speciální cena – Czech&Slovak Photo Girl 2015 Deníku Rovnost, kterou získala Michaela Nováková, jedenadvacetiletá studentka tělovýchovy a učitelka tance z Karlových Varů.

Vítězka získala od organizátora soutěže smlouvu na práci v profesionálním fotomodelingu v objemu 150.000 korun a další ceny od partnerů soutěže. Dívkám, které získaly druhé a třetí místo, přineslo finálové umístění v soutěži smlouvy na práci ve fotomodelingu v objemu 90.000 a 50.000 korun.

Změň svůj život, staň se fotomodelkou - to je motto, které plně vystihuje hlavní myšlenku soutěže Czech&Slovak Photo Girl," říká prezident soutěže Ing, Jiří Zeman. „Pro dívky, které mají touhu usmívat se ze stránek časopisů, jsme se rozhodli vytvořit příležitost zkusit, jestli pro práci fotomodelky mají talent a předpoklady. Díky soutěži mají dívky možnost vyzkoušet si prakticky s nulovou investicí práci fotomodelky - od castingu, přes fototesty a fotografování objektivem významného fotografa, až po předvádění modelů ve fashion show na velkém pódiu, v záři reflektorů a splnit si tak svůj sen," dodává Zeman, který jako prezident soutěže zastupuje společnosti BZ Partners Group a.s. a Photo Girl Brno s.r.o., které soutěž pořádají.

Předsedou poroty, která rozhodla o vítězce soutěže, byl významný umělecký a módní fotograf Robert Vano. V porotě zasedla také zakladatelka naší nejslavnější modelingové agentury Czechoslovak Models, která objevila nejúspěšnější české top modelky - Milada Karasová. Dále také mnoho významných osobností, jakými jsou například Česká Miss 2014 Gabriela Franková, Muž roku 2015 Jakub Kraus, fotbalista Petr Švancara, vizážista Kája Pavlíček, módní návrhářka Miriam Janásová, výtvarník Jan Brabenec, fotograf Tino Kratochvíl, moderátor Frekvence 1 Luboš Xaver Veselý, herec Jan Kuželka, herečka Jitka Sedláčková, plastický chirurg Jiří Kučera a další. V porotě zasedli také zpěváci Martin Maxa, Josef Vágner a Dáša Zázvůrková, kteří v rámci galavečera také vystoupili. V programu galavečera, který moderoval Petr Suchoň, zazářil také Radim Schwab, hvězda muzikálu Fantom opery a saxofonistka Pavlína Saxy Kiesslingová. Finalistky se kromě tradiční promenády v plavkách předvedly v originálních modelech Miriam Janásové, která je tvůrkyní modelů pro Českou Miss, Miss Earth i Miss Universe a v nádherných svatebních šatech ze zlínského Svatebního studia Dany Svozílkové.

Soutěž Czech&Slovak Photo girl 2015 měla i charitativní podtext. V rámci galavečera proběhl happening, v rámci kterého se soutěžící, porotci, umělci i diváci vyfotografovali na společné fotografii s červenými klaunskými nosy, které jsou symbolickým poděkováním za příspěvek na Konto Bariéry, který byl zahrnut do vstupného. Součástí galavečera byla i dražba obrazů Jana Brabence a Jana Saudka, ve které se pro Konto Bariéry povedlo získat přes šedesát tisíc korun.

Na galavečeru byl slavnostně pokřtěn kalendář Czech&Slovak Photo Girl s fotografiemi finalistek od Roberta Vana. Fotografie v tomto kalendáři jsou pro 14 finalistek soutěže prvním krokem ke splnění jejich snu o práci v profesionálním fotomodelingu. „Příležitost ucházet se o splnění tohoto snu využilo 516 dívek a žen, které se do prvního ročníku této soutěže na www.photogirl.cz přihlásilo. Tato možnost tu bude i v příštím roce, kdy plánujeme vyhlásit další ročník - Czech&Slovak Photo Girl 2016. Doufáme, že bude pokračovat spolupráce s Robertem Vanem i dalšími porotci. V budoucnu chceme získat pro partnerství soutěže také vydavatele módních magazínů a další významné módní fotografy a známé osobnosti,"uzavřel prezident soutěže Jiří Zeman.

Tisková zpráva

Štítky soutěž, Brno, Česko, Slovensko, fotograf, Jiří Zeman, Michaela Šojdrová, Nadace Charty 77, Praha, Košice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Markéta Martinkovičová z Brna vyhrála první ročník fotomodelingové soutěže Czech&Slovak Photo Girl 2015  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.