Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Další opilý řidič boural, strážníci ho dopadli a hrozí mu vězení

U další dopravní nehody zasahovali v tomto týdnu brněnští strážníci. Včera ráno uviděla hlídka městské policie při průjezdu Žebětínskou ulicí auto v příkopu, s vystřeleným airbagem, poškozeným nárazníkem a registrační značkou odmrštěnou čtyři metry daleko.

Kolem vozidla zmateně obcházel jednatřicetiletý řidič, který strážníkům řekl, že je naprosto střízlivý. Jeho tvrzení vyvrátila dechová zkouška s výsledkem 1,18 promile alkoholu. Po přečtení výsledku muž přiznal, že předešlého večera vypil několik piv a „panáků“ tvrdého alkoholu. Přijeli si ho převzít státní policisté a nyní mu hrozí vězení.

Podezřelý z trestného činu je i šestatřicetiletý muž, který ve středu večer jen se štěstím a díky pevnému zábradlí „neutopil“ svou octavii v řece Svratce. Jeho známý ale po nárazu utrpěl silně krvácející zranění hlavy a hlídka mu musela poskytnout první pomoc. Strážníkům při testu na přítomnost alkoholu nadýchal řidič 1,8 promile. Ve stejný den, ale v brzkých ranních hodinách strážníci pro změnu křísili po nehodě na Žerotínově náměstí osmnáctiletou řidičku v bezvědomí.

Opelu nabouraného do parkovacího automatu si strážníci všimli při kontrole. Devatenáctiletý spolujezdec stál na chodníku s drobným zraněním v obličeji a o rok mladší řidička ležela netečně v autě. Jeden člen hlídky přivolal přes operační středisko záchrannou službu, hasiče i státní policisty, druhý bezvládné dívce kontroloval životní funkce, komunikoval s ní, a nakonec se mu ji podařilo přivést k vědomí. Zdravotníci si dívku převzali do péče a po jejich příjezdu strážníci usměrňovali provoz. Šetřením nehody se zabývali státní policisté. Zdravotníci testem ověřili, že dívka alkohol nepila.

Městská policie nabádá řidiče k opatrnosti zejména s ohledem na nepříznivé počasí. Na mokrých silnicích, často pokrytých listím a dalšími drobnými nečistotami, je potřeba výrazně více času i prostoru k zastavení vozidla. Současně strážníci upozorňují na přísně kontroly zaměřené proti pití alkoholu za volantem.

Zdroj: MPB

Štítky alkohol, Opel, Škoda Octavia, Svratka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další opilý řidič boural, strážníci ho dopadli a hrozí mu vězení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.